Garden of Eden - 2003 február 14., Wigwam
[2003-03-11] - Bözs

Azt hiszem a Garden of Eden zenekart nem kell bemutatnom, annyira egybefort már a hazai dark élettel, hogy egy valamire való bulit nem lehet nélkülük összehozni. Bár, aki netalán nem hallotta volna a csapatot, gondoljon a 90-es évek elejére, az azóta már, mondhatni alapművé váló egyetlen F.O.System albumra. A Garden az a magyar csapat, aki leginkább az akkori irányvonalat képviseli napjainkban, sőt valamelyest új szint is vitt ebbe a műfajba.


Az első igazi nagylemez előtt tartotta, az eddigi pályájukat összefoglaló, koncertjét a Garden of Eden. A pénteki valentin nap nem tudom mennyi embert tartott távol, minden esetre igen szép embertömeg gyűlt össze. Persze a legnagyobb rajongótábor ecsegfalváról érkezett, akik már a kezdetek óta ismerik a bandát, sőt. Előzanakar nem lévén ki kellett várni a már szokásos 11-fél 12-es kezdést.


Eleinte adódtak persze problémák, látszott, hogy izgul kicsit a csapat, Nyúzó Imre énekes hangja se volt még teljesen bemelegedve. Persze mind a közönség, mind a zenészek egyre inkább belejöttek, köszönhetően az egymás után következő, a közönség nagyobb része által kívülről fújt, Garden "slágereknek". A koncert felénél állt be igazán a technika és zenekar is felszabadultan játszott már. Ilyen jól még sehol sem szólaltak meg. A repertoárból persze nem maradhatott ki a két feldolgozás, az F.O.System és a Black, nóta sem.

Remélem a csapat legalább olyan jó albummal rukkol elő, mint amilyen a majdnemhogy nagylemez "A halandóság kertje" lemezük. Legközelebb ha minden igaz a Katatonia előtt látható a Garden of Eden.