Machine Head - 2003.12.18. Bécs, Planet Music
[2003-12-27] - Körmi

Az, hogy a buli előtt néhány héttel elfogyott minden jegy, mindent elárult az érdeklődésről és az új lemez remek fogadtatásáról... De az infók szerint nem volt ez másként az európai koncertsorozat jónéhány városában sem. Tehát nem lehetett másra gondolni, mint hogy valami óriási bulit kapunk karácsonyi ajándéknak... Így is lett!

A két előzenekar különösen nem győzött meg, de nem is nagyon érdekeltek, talán majd máskor/máshol!

Pontban tíz órakor nyílt ki a pokol kapuja és szippantott magába minden lelkes érdeklődőt, mert lelkesedésből hiány, az nem volt... Az új lemez első hangjaira elindult már a féktelen-megfékezhetetlen őrület - Imperium. Bár nem is nagyon akadt, aki nagyon szerette volna rövidebb pórázra kötni a jelenlevőket, leszámítva a néhány securitys arcot, akiknek nem ez volt az év legnyugisabb estéje.

Robb Flynnnek sem kellett noszogatni senkit, elég volt vezényelni zenekarát és minden adott volt a tökéletes pusztításhoz - Take My Scars; Blood; Sweat the Bears. Természetesen az új lemez volt terítéken, de nem túlsúlyban - Left Unfinished, Presence, Descend.

Meglepetésként az első lemezről válogattak még bővebben, kicsit háttérbe került az előző két anyaguk. A két évvel ezelőtti turnéhoz képest kimaradt jópár klasszikus - American High; Old; Bulldozer; Desire to Fire; From This Day -, hogy átadják a helyet egy-két ritkábban/régebben játszott keménykötésű, betonba ágyazott számnak, amik tökéletes zenei aláfestést nyújtottak a forrongó keménymag táncához: Blood for Blood; None, but My Own; Trephination.

Zseniális volt a négy zenész, minden téren szimpatikus, profi muzsikusok. A négy hetes turné végén fáradtak voltak egy picit, mégis iszonyú lelkesek. A végső kivégzés előtt -Block(!)- pedig kaptunk pár meglepetést, élményszámba menő feldolgozást! A múltkori Sepu - Roots mellé egy Territoryt, egy kis Panterát(New Level), és a végére egy Creeping Deathet a Metallicától...

Látni és hallani kellet volna mindenkinek, csodálatos élmény volt, talán az év legnagyobb koncertjén voltam többedmagammal...

Körmi