Voodoo Shock - Lassan, de kitartóan
[2004-07-19] - Hajas

A Voodoo Shock nevű német/svájci trió egy nagyon ígéretes doom metal banda, így, gondoltam megkeresem Uwe Groebel gitáros/énekest, mutassa be jobban a hazánkban (se) túl ismert csapatot. Sajnos, Uwe elég szófukar volt...

Hello Uwe, először is, beszéljünk az első Voodoo Shock albumról! Mennyi ment el belőle?

1500 körül adtunk el, ami elég jó, hisz rendes bolti terjesztése sincs.

Elképzelhetőnek tartod, hogy a következőből több menjen el, vagy ennyi a maximum?

Szerintem ez a terjesztésétől függ. Bízom benne, hogy aki megvette az elsőt, annak tetszik is, és remegve várja a másodikat!

Nézegettem a lemez és az EP bookletét, de nem találtam meg benne a szövegeket. Miért van ez, illetve nagy általánosságban miről szólnak a szövegek?


A szövegeimmel csak némi pozitív vibrálást szeretnék elérni, döntően személyes dolgokról. A weboldalon egyébként nemsokára fent lesznek a szövegek.

Nekem tetszett a lemez, de egy problémám mmégis volt vele. Szerintem hosszú volt a 61 perces játékidő. Egyetértesz ezzel?

Nem tudtuk rövidebbre csinálni. Megpróbáltunk egy színesebb lemezt összehozni, gyorsabb, lassabb, vidámabb, szomorúbb dalokkal. Szerintem ez sikerült is. Egyébként volt, aki ezt is rövidnek tartotta!

Mikor jön ki a kettes album, illetve fog-e hasonlítani az elsőhöz?


Fogalmam sincs, mit fogunk csinálni a jövőben. Ősz/tél körül elkezdjük csinálgatni a következő lemezt, és talán tavasszal felvesszük. A dalokon foylamatosan dolgozunk, de úgy, hogy mindent felveszek egy négysávossal, és elküldöm a többieknek. Megpróbálunk némileg mást csinálni, de persze, még mindig Voodoo Shockot.

Miket halgatsz mostanában?

Sigur Róst, Cathedralt, Joss Stonet, Potheadet.

A Voodoo Shock egy német/svájci banda. Nem nehezíti ez meg a koncertezést, meg a stúdiózást?

Természetesen könnyebb lenne, ha mindnyájan egy városban élnénk. De nehéz volt megtalálnom a megfelelő embereket, akik pontosan ugyanazt a zenét akarják játszani, mint én. Mindig megpróbáltam helyi srácokkal, de folyton csak érdektelen arcok jöttek. A próbák szörnyűek voltak, mindig elfejejtették egy hét alatt a dalokat. Így ezzel a két csávóval alig próbálunk, de mégis jól tudunk együtt dolgozni. Szóval már elmúltak a sokat próbáló, sört vedelő idők. Már megkomolyodtunk, megöregedtünk.
Mivel foglalkoztok?

Nekem vállalkozásom van, mégpedig hallókészülékeket gyártok nagyothallóknak. Michael újságíró, Christian matek, torna és biológia tanár.

Van-e hobbyd, illetve mit csinálsz szabadidődben?

Szabadidőmben a családommal vagyok (a feleségemmel, és a lányunkkal), s ez minden. Nincs túl sok hobbym.


Hajas


A banda weboldala: www.voodooshock.de