Remorse - Zsola
[2004-07-26] - Hajas

A Remorse egy nagyon erős albumot fog ősszel kiadni, és ennek kapcsán muszáj is volt ritkán, de biztosan jelentkező, személyeskedő rovatunkban lefárasztanom az ózdi thrashert, a gitáros Zsolát.

Hello Zsola, Neked hogy, és mikor kezdődött a metalkodás? Miket hallgattál a kezdetekben?

Kb. 1985... Accept, S.D.I., Exodus, Metallica, AC/DC, Iron Maiden, egyszerre jött minden, mint a villám, alig győztem kazettával... Suliban 7-8. osztály haveri társaság: bőrdzseki, cicanadrág, szegecs... Kemények voltunk, na:)

Milyen típusú filmeket szeretsz, és konkrétan mik a kedvenceid?

Filmvígjátékokat szeretem leginkább, és néhány komolyabb témájú filmet, esetleg régi magyar filmeket, ezeket sokat néztem, mert régebbi melóhelyemen filmklubot és zeneterápiás foglalkozásokat tartottam... Kedvencek: Hair, Forrest Gump, Dankó Pista!, Macskajaj, Jöttünk láttunk visszamennénk, Eddy Murphy, Leslie Nielsen. A mai filmek is szórakoztatóak, a látvány miatt leginkább...

Mit csinálsz, ha belédkötnek az utcán?

Mérges leszek!!!!!! Általában megpróbálom szóban lerendezni, de régebben vertek is már meg párszor:) Nem vagyok Arnold típus, de azért megijedni nem szoktam elsőre, csak másodikra...

Verekedtél már? De őszintén!

Hát igen, régebben, mikor kemények voltunk félig játékként, akkor néha győztem is. De az utcán már kétszer elkaptak régebben, mindig zenekarosdi miatt: "mit nagyképűsködsz a színpadon, te kis ózdi indián" satöbbbi, plusz kidobtak diszkóból kétszer, mert nem a megfelelő stílusban táncoltunk:) Rock!

Ha egy vitában nincs igazad, azt el szoktad ismerni?

Szerintem igen, de a többiek azt mondják, nem. Hát lehet, hogy elég nehéz meggyőzni, sajna akaratos emberke vagyok, de sokszor tapasztaltam már azt, hogy ha nem vagyok az, akkor elalszik minden körülöttem, és idáig sem jutunk el...

Politikailag hova húzol, jobbra, vagy balra?

Leginkább sehová sem, emberekre szavazok, akiket ismerek és tudom, hogy elhihetem a szavait, stb... Például most a polgármesterünkre, aki FELHÍVOTT!!! És kimerítő beszélgetés után érdemesnek találta zenekarunkat a támogatásra, nélküle nem lett volna lemez, sőt... Ő MSZP-s, ha fontos, de leginkább jó ember, akit érdekelnek a városban zajló dolgok, ez máshol is meglátszik.

Egy fontos magánéleti döntésnél mire hallgatsz? Az eszedre, vagy a szívedre?

Sajna a szívemre, ez tuti, pár dal szól is erről... 8-ból 4 évet vártam az ex-re aki külföldön volt... Most 17 éves "lyányom" van. Szerinted?

Nálad mi számít egy párkapcsolatban? A belső, vagy a külső?

Sajna ebben is zokni vagyok, mert mindig a legszebb lyányokat szemelem ki, igaz azért így is volt 4 és 8 éves kapcsolatom, vagyis aztán bejött a belső is, de ha nem lennék ilyen, már lehetne 9 gyerekem is talán:) Igaz, így meg van egy jó kis fotógyűjteményem:)

Mit csinálnál, ha találnál az utcán egy zsák pénzt? Megtartanád, vagy megkeresnéd a tulajdonosát?

Mekkkora zsák?????? Nemtom... Elég szerényen élünk ebben a városban, lenne mire költeni, de kisebb dolgokat eddig visszaadtam párszor, tudod erős a Remorse is bennem rendesen.
Melyik híres embert hívnád ki egy boxmeccsre?

No, hát volt, aki megszívatott, például a Junkies turnéplakát költségeit le kellett nyelni, ami kábé 400.000 forint... Vannak emberek, akik nagyon szemetek tudnak lenni, de úgy gondolom, csak barátaim vannak mindenfelé, és ez jó. Tehát nincs olyan, mi inkább részegen ölelgetjük egymást a sok rockbrotherrel az országban!

(Mielőtt bárki szemétnek tartana a most következő két kérdés miatt, elmondanám, hogy ezeket Zsola belegyezésével kérdeztem meg - Hajas)

Úgy tudom, roma származású vagy. Volt már ebből bármilyen problémád?

Hát igen - röviden. Hosszabban: a szép lyányok szüleinél, régebben suliban minimális, de amióta az eszem tudom, ez fel sem merül (max melóhely keresésnél). Általában nem is tudják, és viccelődnek előttem, pedig nem vagyok egy svéd típus, és nem is titkolom. De nem mondhatom, hogy képzett vagyok e téren, a család zenei hátterén kivűl nem sok maradt már bennem... Szerintem direkt anyám tervei szerint.

Szerinted miért van az, hogy arányaiban a romák közt sok a bűnöző?

Pénz! Pénz! Pénz! És persze nevelési hiányosságok. Szerencsére engem jó irányba tereltek, és azt mondhatom, megkaptam mindent, ami kellett. Máshol ez nincs meg, sok helyen a napi betevő sem, plusz fűtés, satöbbi. Harcolnak a vasért, fáért a biztonsági őrökkel, itt ez megy.

A hosszú hajad miatt kötöttek már beléd? És szerinted hosszú hajjal ma már ugyanolyan eséllyel lehet például munkát találni? Mennyire elfogadott dolog ez manapság?

Van már hajgumi!:) Hát én sok helyen megfordultam már: 4 csillagos szállodában, Szociális intézményben programszervezőként, most Könyvtárban rendszergazdátlanként. Eddig nem volt gondom, pedig össze is vagyok firkálva. Ide van egy történetem gyorsan: 4 csillagos szálloda, a parkolóban fogadom a vendégeket: átlátszó fehér ing, exkluzív megjelenés:), rejtegetném a rajzokat, majd mellém áll az igazgató, halálfélelem, azt mondja: Zsolt mik ezek a minták? Mondom, régi tetoválások. Válasz: nekem a lábamon van egy nonfiguratív minta a Német igazgatónak (Európai szintű cég!) a karján is, nem ártana újra színezni:) Hát ennyi.

Szerinted mi az oka, hogy a társadalom egyre inkább elfelejt gondolkodni illetve érezni, és inkább csak a felszínes dolgokkal foglalkozik?

Hát gondolkodik helyettünk a TV, és szinte minden megoldható a NET-en, satöbbi... Minek gondolkodni???? Gyorsul minden, időnk sincs egymásra, és gondolkodni sem, nekem még azért akad, megpróbálom úgy tervezni a dolgaimat, nem átadni az irányítást...

Mi lenne a három kívánságod egy tündértől?

Szép tündér?:) Ha csúnya, akkor hogy menjen haza, vagy keresse meg Lalit és varázsolja át, hogy ne legyen neki annyira jó:) Komolyan: Egészség családomnak szeretteimnek, Békesség ugyanazoknak és mindenkinek, és hogy valósuljanak meg a terveink, legyen szerencsénk az életben.

Végezetül mondj egy jó vaskos zenekari sztorit, ami máshol még nem publikálódott!

Millió van!!!!! Hát régen engem rendszeresen otthagytak a többiek buli után... Most Lali a király, a legjobb, hogy rendszeresen elalszik hazafelé, és volt, hogy áthoztuk a határon, mint csomagot, úgysem mozdult, az útlevelét ki sem adtuk. Fotó is van!!!! Legközelebb, mint háttérszörnyet fogjuk feltűntetni a kiviteli űrlapon! Ja, és az utazások Trabival Szlovákia, ott együtt másik autó, irány például Zalaegerszeg, este vissza hajnalban, autóváltás stb... Gyakran beleszaladunk így 1000 kilométer fölötti utakba. Többi zenekarnak üzenet: Kitartás! Harc! és Rock!!!!!!


Hajas