Carnal Forge - Balszerencsés thrasherek
[2004-07-27] - Hajas

Sajnos, egy piszok nagy balszerencse folytán -mely, mint a lentiekből ki fog derülni, tökéletesen illik a Carnal Forgehoz- nem sikerült telefonos interjút csinálnom a zseniális svéd thrash metal bandával, így maradt az e-mail. Talán emiatt volt helyenként olyan szűkszavú Jari Kuusisto, a csapat egyik ügyeletes riffgyárosa.

Hello Jari! Kezdjük az új lemezzel! Elégedett vagy vele?

Igen. Szerintem az eddigi legjobb.

A borító eszelős lett! Ki csinálta?

Egy német srác követte el, és tényleg tökjó.

Miért koncerteztek ilyen keveset? A Misery Indexes turné például miért maradt el?


Mindig pechünk volt a turnékkal, mert folyton elmaradnak. Reméljük, ez most változni fog, és többet tudunk majd játszani. A Misery Indexes turnénál valaki elfelejtette a megfelelő módon lefoglalni a szállítást, ami nehéz ügy, hisz anélkül nem tudsz turnézni. A turné szállítása így túl drága lett volna, így a turnészervező lemondta a turnét. Most már tudod, miért mondom, hogy pechesek vagyunk.:)

Mesélj légyszí az új DVD-tekről!

A DVD-n megtalálható egy 20 nótás krakkói, tehát lengyelországi buli, meg egy koncert a Halfordos, amerikai Metal Gods turnéról, és egy saját, japán buli is rajta van. Ezen kívül interjúk és egyebek kerültek fel rá.
Bocs, de nem értem, miért az új lemezzel egyszerre jött ki a DVD...

A rajongóink emiatt a szar élő anyag miatt siránkoztak már egy ideje, és mi csak megadtuk, amit akartak.

A thrash metal világszerte egyre népszerűbb. Szerinted lehet még sikereseb, vagy ez a maximum?


Szerintem nagy robbanás lesz, nézd meg például a Shadows Fallt, a lemezük átlépte a százezres határt, ez páratlan. (A Shadows Fall mióta thrash? - Hajas) És még mindig jönnek rohadt jó bandák, úgyhogy nagy jövőt jóslok az effajta zenéknek.

Ha Century Mediás bandák interjúit olvasom, nem az jön le, hogy elégedettek lenének a kiadóval. Century Mediás zenészként hogy látod ezt a céget?

Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó kiadó. Természetesen mindig vannak nézeteltérések a zenekarok és a kiadók között, de számunkra nagyon is megfelelő a CM.
Pedig, ha a zenétek minőségét nézzük, akkor sokkal népszerűbbnek kéne lennetek. Ez nem az ő hibájuk?

Nálunk, Svédországban nagyon nehéz jól felvezetni egy zenekart. Annyi jó banda van itt! Az ismeretlenségünk fő oka szerintem inkább az, hogy túl keveset turnézunk. Meg fogunk próbálni változtatni ezen, és remélem, ezáltal népszerűbbek is leszünk.

És Amerikában miért nem nyomultok többet? Végülis sok svéd banda játszogat arrafelé (például In Flames, Meshuggah, Soilwork).

Tavaly voltunk az USÁban egy hat hetes túrára, de hét buli után törölve lett az a turné is, úgyhogy a balszerencse ismét bejött.

Mostanában miket hallgatsz?

Jelenleg a Hatespheret nagyon gyakran, és persze a szokott kedvenceket, mint például Slayer, vagy Testament.

Gondolom, nem a zenélésből éltek. Mivel foglalkoztok?

Én, Stefan és Petri mentális, vagy fizikai betegekkel foglalkozunk. Jonasnak van egy stúdiója, Black Lounge néven, Lars jelenleg munkanélküli.
Talán hallottad már az új Meshuggah albumot. Mi a véleményed róla?

A mai napig imádom a Meshugah-t a Chaosphere-ig, de amit mostanában csinálnak, az egyáltalán nem tetszik. Furcsa az egész, és szerintem korábban sokkal jobb zenét csináltak.

Végezetül tudsz mesélni egy jó kis zenekari sztorit?


Annyi balszerencse ért már minket, hogy nehéz emlékezni a jó sztorikra, kivéve egyet. Épp a Morticiannal turnéztunk Európában, és eldugtuk Stefan dobcuccát. Azért csináltuk ezt, mert nem törődik senkinek a felszerelésével, csak a sajátjával, így gondoltuk, megérdemel egy kis tréfát. Tehát eldugtuk a cuccát a buszon, majd megkérdeztük nagy ártatlanul, hogy "hol hagytad a dobszerkód, Stefan?" Olyan részeg volt, hogy az alábbit válaszolta: "Baszok rá, holnap veszek egy újat!" Találd ki, másnap ki volt a legnagyobb pánikban:) Kábé 3 óráig bírtuk titokban tartani, de végül Stefan a világ legszerencsésebb emberének érezhette magát, amikor megtalálta a buszon az "elveszett" dobcuccát.


Hajas