Daughters! - Elmebetegek előnyben!
[2005-03-28] - Hajas

Az amerikai Daughters! nem hétköznapi banda. Nagyon távolról, afféle grindcore-ba oltott Dillingerként lehetne őket jellemezni, de szövegeik még ennyire se hétköznapiak. Kérdéseimre a dobos, Jonathan válaszolt - a maga módján.

Először is, beszéljünk az első lemezetekről! Elégedett vagy a Canada Songs-szal?

A Canada Songs-os időkben jól szórakoztunk. Amikor azokat a számokat írtuk, kevesebb, mint egy éve működött a banda. Az új anyag kapcsán nagyon izgatott vagyok, mert azóta eltelt két év.

Mennyi ment el a Canada Songsból, illetve elégedett vagy-e ezzel a számmal?

Kicsit személyes kérdés, nem gondolod? Egyébként nem igazán tudom. Az igazat megvallva elvesztettük a fonalat a számolásban. Mi már csak ilyen hanyagok vagyunk. Világszerte nem tudnám megmondani, hisz csak Ausztráliában, Európában és USA-ban jött ki. Azt viszont elárulhatom, hogy az Államokban szerencsénk volt, és egész jól fogadták. Persze fogadhatták volna jobban is.

A számcímeitek, mint a "Helló seggfejek!", vagy az "Alsógatya találkozik a szarral", netán az "Egy szoba tele erekciókkal, és sehova se lehet leülni", elég viccesek. Beszélj kicsit a szövegekről, kérlek!

Nem akarom elrontani a kedved, de fizetned kell ezért az információért. Menj, és vegyél egy lemezt, majd mutasd be a szövegeket bárkinek, akinek csak akarod. Egyébként is elfelejtettem őket.
A zenétek elég extrém. Szimplán csak ez jön belőletek, vagy tényleg kissé őrültek vagytok?

Őrültek? Jó, hogy.

Szerintem a legfontosabb hatásotok a The Dillinger Escape Plan. Gondolom, szereted őket.


A zenekar legfontosabb hatása? Miféle kérdés ez? Oké, hogy a Dillinger is és mi is gyors, nyers zenét játszunk, de ennél több kapcsolódási pontot nem látok. Nagyszerű banda, de azt azért nem mondanám, hogy hatással is voltak ránk. Egyébként már turnéztunk velük, és nagyon jól éreztük magunkat.

Miket hallgatsz mostanában?

Ma két lemez volt a cd lejátszómban: a Captain Beefhearttól a Trout Mask Replica, és a The Birthday Partytól a Prayers on Fire.

Mikorra várható a második albumotok?

Félig már kész vagyunk a dalírással. Remélhetőleg év végére felkészül a szabadulásra a szörny.
Gondolom, nem a zenélésből éltek. Mivel foglalkoztok?

Valójában a zenekarból élünk, ha turnézunk. Ha nem, akkor van, aki suliba jár, mások alkalmi munkákat vállalnak, hogy megéljenek.

Ha nem melózol, és nem a bandával foglalkozol, akkor mit csinálsz? Van valami egyéb hobbyd?


Gyáva vagyok és balfék. Velem foglalkozni kész időpocsékolás.

Van valami jó zenekari sztorid?


Utálom ezt a bandát. Mindig abban reménykedem, hogy idővel majd jobb lesz együttjátszani ezekkel a csávókkal, de ez sajnos hiú ábránd.

Hajas


A Daughters! első lemezéről írt kritikánk itt olvasható.
Zenekari weboldal pedig itt.