Sziget - I. nap
[2001-08-03] - Bözs

Elérkezett hát a Sziget első napja. A metal színpadra 6 órára értem, akkor épp az Iron Maidnem játszott. Klasszikusokat játszottak és ez a Hammerfallhoz közel álló zene vonzotta is a közönséget rendesen, 1-2 ezer ember volt bent a sátorban. A hangzás minőségével nem volt semmi probléma, bár néha kicsit halknak éreztem az erősítést.
A Dying Wish sajnos már nem volt ilyen népszerű, pedig rézsemről jobb zenét játszanak. Azért itt is ősszejött párszáz ember, volt headbangelés rendesen. Játszottak két új számot is, ennek tükrében állíthatom, király lesz az új album. br>A Hammerfall előtt nosztalgiáztam egy kicsit a Doors emlékzenekarral a Est szinpadnál. Most láttam őket először és igencsak meggyőzően adták elő a kevésbé ismert és klasszikussá vált Doors dalokat is.
Majd következett a nap főbandája a metal műfajban. A már koncert előtt összegyűlt 2000 emberhez, a rajt után összegyűlhetett még ugyanennyi, legalábbis az előre bejelentett 5000 fős befogadóképességét tekintve ennyien lehettek összesen. Szóval nem volt teltház, de a 3500-4000 fő igen tisztességesnek mondható. Otthon nem igazán hallgatok Hammerfallt, de hangulatos koncerteket adnak, azt el kell ismerni. Megvolt a februári buliból ismert vár díszlet is, égő fákjákkal. Láthatóan a bandának is bejött a buli, az énekes nem győzte dicsérni a közönséget, akik a számok közti pihenőkben 'Hammerfall, Hammerfall,...' kiáltásokkal éltették kedvenc bandájukat. A sátras megoldáshoz képest nem volt az a nagy szauna amire gondoltam, de azért a friss levegő jól esett utána. br>E koncert után szinte a teljes színpadot átépítették és szerintem ennek köszönhetően a Nemesis kb. 50 percet játszott. Mivel eredetileg Kalapács lépett volna fel ebben az időben, némely arcokon teljes volt a ledöbbenés mikor kissé más zenei irányzat kezdett kibontakozni a hangfalakból. Szó mi szó, eddigi legjobb koncertjük volt, igaz eleinte iszonyat volt az erősítés, de 1-2 szám után olyan állatra megcsinálták, hogy még! Nagyon jól szóltak, és lassan, de folyamatosan nőtt is a közönség a koncert alatt. Részemről itt lett vége a napnak, a Kalapács, Story, Tűzmadár blokk nem tudta ellensúlyozni fáradtságomat, így elmentem aludni. Ma, azaz csütörtökön, a Cross Borns, Rage, HIM, Mood négyes lesz a nyerő, bár a két külhoni banda időben üti egymást, de majd megoldom valahogy. Egyébként első nap még nem volt az a nagy tömeg amire számítottam, de a külföldiek száma, főleg a német anyanyelvűeké igen magas. Ma viszont már többen vannak és hol van még a hétvégi csúcsforgalom!