Sziget - II. nap
[2001-08-04] - Bözs

Indulásképp egy, a progresszív metal válogatáskaziról ismert banda, az Inner Smile lépett fel négy órai kezdettel. Azt a számot se ismertem igazán, szóval abszolút ismeretlenek voltak számomra. A számokat a VHK együttes zeneiségéhez tudnám hasonlítani, bár a metalosabb hangvétel egyértelműen a Hammer színpadra helyezi őket. A két énekes között is látható a párhuzam, a külsőt és a előadásmódot is figyelembe véve. A velük készült interjút majd olvashatjátok a oldalunkon.
A Fekete Sereg nem hazudtolta meg magát, a mátyási zenéjüket leadták tisztességesen.
Legközelebb a Cross Borns előtt érkeztem a színpadhoz. Meglepetésemre igen nagy számú közönség gyűlt össze. A Tales of a Winter Night album anyagára épült előadásuk, de játszottak régebbi és egy új számot is. Nagyon jó hangulatú koncertet adtak.
Ezután lassan átkerültem a nagyszínpadhoz, gondoltam adok megint egy esélyt a HIM-nek, tavaly ugyanis nem tudtak meggyőzni zenéjükkel. Ennek ellenére most is csak ismételni tudom magam, nem rossz amit csinálnak, de most se találtam benne olyat, amivel igazán megfoghatnának.
Siettem is vissza a Rage-re, igaz, őket se igazán ismerem. A Sziget ismertetőben lévő 'szmnfónia és power metal' leírásból az első jellemzőt a 3 tag nem igazán tudta éreztetni, a második viszont megvolt zenéjükben.
Én viszont ekkor már lélekben a Moodra készültem. Hát ezt végképp nem vártam a közönségtől. Olyan mértékben gyűltünk össze, iszonyatos doom buli kerekedett a koncertből. Nem is lehetett kétséges, hiába szerették volna a rendezők tartani magukat a pontos időbeosztáshoz, a Moodnak vissza kellett jönnie ráadást játszani, ilyen közönség előtt nem tehettek mást.
Ez számomra tökéletes zárása volt a napnak, bár még fellépett a Hooligans, Snake Heart, Bomber hármad, de már nem birtam energiával. Ma jön a hardcore, újmetal nap, igaz nem vagyok a műfaj híve, de az egyik energiazabáló koncertet mindenképp kipróbálom.b