Sziget - III. nap
[2001-08-05] - Bözs

A hardcore napon számomra szinte csak ismeretlen bandák léptek fel a Hammer színpadon. A Burning Inside és a Dawncore zenekarokat néztem meg 4 és 5 órától. Azt hittem e napon kevesebben lesznek, de már ezeknél a bandáknál is látszott, hogy nem lesz igazam.
Akiket már többször is láttam koncerten, a Neck Sprain, este 8-kor kezdte műsorát. Úgy döntöttem ez lesz az a buli amikor bemegyek előre a tömegbe mozogni kicsit. Hatalmas volt ez a koncert. Nagy tombolás elől, szauna jellegű légkör. Közben és utána is mindenkiről ömlött a víz.
A nap főbandája az amerikai, de magyar származású énekessel felálló Ignite volt. Egy számot sem hallottam eddig tőlük, így kicsit meg is leptek zenéjükkel. Nem az a súlyosabb fajta hardcore, inkább a bulizósabb végéről közelítették meg a műfajt. Ha ötezer fős a sátor, akkor minimum 4 ezer ember volt a sátorban, szinte csak a keverőpult mögötti részen voltak kevesebben, arról nem is beszélve, hogy a metal színpad előtti rész is teljesen tele volt emberekkel. Szóval ez is nagy buli volt, többször előtörő magyarság éltetéssel, ami Téglás Zoli hatására, a 'ria-ria-Hungária' skandálásban nyilvánult meg.
Még egy-két mondat a pénteki napról. Szerdán még keveseltem az embereket, de a mai napon már inkább sokalltam őket. Nem elég hogy minden színpad előtt teltház, az utak is zsúfolásig tele vannak emberrel. A metal közönség is nagyobb arányban van jelen, mint amit vártam. Egy meglepetés is ért péntek délután. Feltűnt a Szigeten Daniel Gildenlow, a Pain of Salvation frontembere. Úgy néz ki megtetszett neki Magyarország a Summer Rockson.
A szombati nap a Moonspell zenekaré!