Destinity - Legbelülről
[2008-08-15] - necroticus

A francia Destinity-t pár héttel ezelőttig a totális ismeretlenség homálya fedte részemről. Azonban első találkozásom velük olyannyira emlékezetes volt, hogy érdemesnek láttam közelebbről is megismerkedni velük. Kérdéseimre a csapat énekese, Mick válaszolgatott roppant készségesen.

Szia! Először is, engedd meg, hogy gratuláljak a legutóbbi lemezetekhez, a The Inside-hoz! Hogy álltok a visszajelzésekkel? Mondhatjuk, hogy elégedettek vagytok velük?

Köszi, igen, elmondhatjuk, hogy minden jól megy. Klassz kritikákat kapunk, és sok új rajongót szereztük a világ minden tájáról. Ennek nagyon örülünk, és így elégedettek is vagyunk.

Hogy írnád körül ezt az anyagot? Hogyan jött ez a cím?

Rengeteg svéd thrash/death zenekar, valamint a nagyok közül a Slayer és a Kreator inspirált minket. Tulajdonképpen a banda fennállása óta arra törekszünk, hogy ezeket a hatásokat keverjük a nekünk tetsző dallamvilággal. A Destinity a brutalitás és a dallamok keveréke, egy kis szintetizátorral, kórussal, és samplerekkel kiegészítve, ha szükséges.

Mely bandák a kedvenceid?

Talán a svéd színtér.

Ami igazán tetszett az új cuccban, az a borító. Ez a szív dolog tényleg jó ötlet volt, végülis abszolút ’inside’. Ki követte el a borítót?

Olyan lemezre vágytunk, amire igazán könnyű emlékezni. A koncepció az emberek szenvedésén alapul, szóval ezért vérzik az a szív a borítón. Egyébként egy francia srác műve, Felix Vincent-é. Ő még nem olyan ismert, de mivel inkább az volt a szempont, hogy új ötletekre találjuk, ő pont a megfelelő ember volt számunkra.

Ez a mostani már a negyedik lemezetek a sorban. Hogy érzed, mennyit fejlődtetek az idők folyamán?

A korai időkben sokkal inkább a szimfónikus death/black metal vonalon mozgolódtunk, és az évek során sem tudatosan alakítottuk a stílusunkat, egyszerűen egyre több thrash és death elemet vontunk be a zenénkbe. Tiniként kezdtük az egészet, és akkor még egészen más bandákat is hallgattunk, mint most, így a hatásaink is különböznek az akkoriaktól. És persze azóta már nem vagyunk tinik sem...:)
Mivel rendszeresen, és komolyan játszottunk, sokkal jobb zenészekké váltunk. Mostmár szinte bármit el tudunk játszani, amit akarunk, és ez azért évekkel ezelőtt még nem volt így.

A „The Inside” hangzása tényleg klassz. Élveztétek a közös munkát Jacob Hansennel?

Az utóbbi együttműködésünk valóban jobban sikerült, mint a két évvel korábbi, mivel azóta jobbak is lettünk, a mostani felállás pedig egyenesen gyilkos. Jacob Hansen elképesztően jó munkát végzett, nagyon elégedettek vagyunk vele.

Mennyi időt töltöttetek a stúdióban?

Három hetet a felvételekkel, utána jött a keverés és a masterizálás.

Ezt a CD-t még 2007-ben rögzítettétek. miért telt mégis ennyi időbe, míg végre megjelent?

Tényleg tavaly augusztusban vettük fel, de csak azért, mert abban az időben könnyebben meg tudtunk lépni a melóból, utána ráadásul egy kicsit megkésünk a borítóval is. Először úgy beszéltük meg a régi kiadónkkal, a Rupture Music-cal, hogy 2008 elején jelenik meg a The Inside, közvetlenül az Európa-turnénk előtt. Aztán jött a Lifeforce, és áttették áprilisra.

Az igazat megvallva, én csak mostanában találkoztam először a zenétekkel, de nagyon tetszett. De mennyire vagytok népszerűek a hazátokban? Sok rajongótok van?

Franciaországban a Destinity egyike a legaktívabb és leghíresebb bandáknak, szóval ez nálunk teljesen más, mint a többi országban. Nagyon súlyos rajongóink vannak, de azon vagyunk, hogy a többi országban is népszerűek legyünk, és minél több helyen koncertezzünk.
Hogy kerültetek kapcsolatba a Lifeforce-szal?

Még 2007-ben, a stúdiómunkálatok után adódott pár lehetőség, és mi őket választottuk, mivel nagyon tiszteljük a munkájukat, és már a CD elküldése után pár nappal reagáltak, ráadásul pozitívan. Egy extra szerződéssel a következő kiadványainkra. Sokáig tárgyaltunk a francia kiadónkkal, hogy engedjenek el minket hozzájuk, de végül sikerült, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy nálunk lehetünk!

Meg vagytok elégedve a promóciós lehetőségekkel? Ha nem tévedek, ez az első albumotok, ami külföldön is napvilágot látott. Vannak új rajongók a világ minden tájáról?

Igen, vannak mindenfelől, és egy kezdetben nagyon furcsa volt… (nevet) De nagyon örülünk, hogy másoknak is tetszik, amit csinálunk, mert sokat dolgoztunk érte.

Egy rakás híres bandával turnéztatok már. Ki volt a legjobb fej, és ki volt kevésbé?

Nagyon különleges volt például a Dew-Scented-el és a Severe Torture-el turnézni idén, de a két évvel ezelőtti Decapitated (R.I.P. Vitek) turné is igen jól sikerült. Minden srác nagyon kedves volt, és profi, úgyhogy egy csomó mindent tanulhattunk tőlük, amíg úton voltunk. Nem volt közöttük hülye.

Van valami érdekes turné/koncert- sztoritok?

Ember, rengeteg! Például két héttel ezelőtt a ZOA Open Air fesztiválon nyomultunk, és a tömeggel szemben énekeltem, amikor leestem a színpadról!:)

És melyik dalt szeretitek a legjobban játszani?

A Thing I Will Never Feel-t, mert annak a szövegei nagyon személyesek, és fontosak nekem.
Láttam pár koncertdátumot a honlapotokon, de mindegyik francia volt. Terveztek más európai bulit is a közeljövőben?

Éppen most fixáltunk le néhány külföldi fesztivált is, de ne átalljátok megnézni a honlapunkat, vagy a MySpace-ünket! Jövőre igyekszünk majd többet játszani a határainkon túl is.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Újra úton lenni.

Van valami, amit nem kérdeztem meg, de szeretnél elmondani?

Semmi különös, minden kérdés nagyon érdekes volt.

necroticus


Az új Destinity lemezről itt írtunk.
Zenekari weboldal itt.
Belehallgatáshoz pedig itt a myspace-es oldaluk.