Sziget - V. nap
[2001-08-07] - Bözs

Mondjuk, hogy a Sziget legjobb napja a vasárnap volt? Mondjuk! A metal sátor programját elnézve van benne valami. Tamás, a The Dethroners énekese félve kérdezte még fél négy körül, hogy 'Ilyen korán lesznek itt emberek?'. Azért ha a kezdésre nem is, de koncertjük közben szépen nőtt a tömeg a színpadnál. A cselló nélkül és vendég szintissel fellépő csapat hozta a elvárt szinvonalat, sőt az új dalok is nagyon jól szóltak, várom már nagyon az albumot.
A Morpheus koncertről lemaradtam sajna, a Stonehengere viszont visszaértem, így megint gazdagabb lettem egy jó bulival. Sőt, volt itt egy, nem is kis meglepetés. A Pain of Salvation frontember, Daniel, több hetes magyarországi nyaralásán sokat volt látható a Szigeten is, és ha már itt van, be is szállt a Angels dal előadásába. BZ-vel felváltva adták elő a számot, ezzel ki is jelőlve a koncert csúcspontját. Persze előtte egy kis Pain of Salvation intro sem maradhatott el. Egyébként a teljes koncert jó volt, ezt bizonyította a szép számban összegyűlt néző is.
A Without Face és az Árnyak koncertből csak pár számot láttam, így következzék a nap főbandája, az Anathema. Hasononlóan az előző napi Moonspell bulihoz, itt is mindenből egy kicsit elv érvényesült, így a teljes Anathema diszkográfiáról szóltak dalok, beleértve az ősszel megjelenő új albumot is. Sokan dicsérték a koncertet utána, de nekem valami hiányzott belőle. Egyelőre kicsit félek is az új anyagtól is, abból kiindulva amit a koncerten játszottak, de inkább tévedjek és ez legyen az eddigi legjobb korongjuk.
Nevergreen. Idén már annyiszor összefutottem a bandával, hogy inkább a Sear Blissre tartalékoltam magam. És végre ismét egy tökéletes koncert. Eddig egyszer láttam őket élőben, ezért és főleg a Grand Destiny nem épp jó hangzása miatt nagyon vártam a koncertet. Nem is okoztak csalódást. Nagy buli volt!
A hajnali bandákat megint sikerült átaludnom, de egy ilyen erős nap után ez szerintem nem is csoda. A nap krónikájához tartozik még, hogy valamelyest enyhült a kánikula, így nem volt olyan szauna a sátorban, mint a péntek és a szombati napon.