Sziget - VI. nap
[2001-08-08] - Bözs

Nagyon sok fesztivál van már Európa szerte így nyáron, de egyelőre nem tudok olyanról, ami egy hétig tartana, mint a Sziget. A hatodik napon, ha nem előbb, már mutatkoztak rajtam a fáradtság jelei. Azért bármilyen jól néz ki, hogy egymást érik a jó koncertek, egy idő után kezd csömöre lenni az embernek.
A napot a Da Capo műsorának megtekintésével kezdtem. Hiába mondják sokan, hogy Dream Theater kópia, amiben valljuk be van valami, de nekem kifejezetten tetszik amit csinálnak. Most is jó kis koncertet adtak, elég szép számban voltak emberek is a sátorban. Sajnos az idő rövidsége miatt, nem tudták eljátszani a ráadás Dream számot, pedig a közönség is vevő lett volna rá. Némelyik bandának sajnos kevés a 40 perc körüli játékidő.
A sátor mellől hallottam, néha be is kukkantottam a német Tanzwut műsorára. Ördögi kinézetük volt a biztos. Rammstein féle zenét játszottak. A Fahrenheittől eddig semmit nem hallottam, és ez sajnos még ma is igaz. Utánuk jött viszont a nap főbandája, az Overkill.
Hajas barátom nagyokat áradozott az előző magyarországi koncertjükről, hogy az milyen király volt. A nap folyamán találkoztunk is a sátor mögött a frontember, Blitzel. Szimpatikus pofa az már biztos. Reméltem a koncert is jó buli lesz. Mikor elkezdték alig hittem a fülemnek. Elöször magamban kerestem a hibát, biztos már megártott a majd egy hetes hangáradat. Az eddigi legrosszabb hangzást sikerült produkálni a keverősöknek. Nem ismertem igazán a bandát és ez a koncert sem volt jó arra hogy megismerjem. Sokszor azt sem lehetett hallani, hogy egyáltalán mit is játszanak, nagy kása volt az egész. Azért a fanok láttam jól szórakoztak, persze ők tudták mit is kell hallani.
Egy bandák akartam mág megnézni, az pedig a Ideas lett volna. Sajnos csak volna, mivel nem birtam ki hajnal háromig. Remélem lárom még őket!