Cephalic Carnage – Legalizálj!
[2009-02-10] - dzsi

Az agytekervényeket könnyedén pépes bébipapivá aprító death/grind gépezet, a Cephalic Carnage is a Nocturnal Tour-nak köszönhetően rombolt ismét hazánkban. A koncert előtt tettem fel aránylag komolykodós kérdéseimet Leonard Linz frontembernek, aki szép kontrasztot állítva, szinte az összes választ elpoénkodta. Az mindenképp kiderült, hogy nagy híve a bulizásnak, és az ehhez társuló, bizonyos szemszögből destruktív tevékenységeknek.

Mesélnél az elmúlt napok történéseiről?

Egészen elképesztő! (az első mondat után Leonard kikapcsolta a kismagnójából üvöltő Scorpions-t, mert egy szót sem értettünk egymásból – dzsi) Viharzunk át Európán, és mindenhol fantasztikus élményeknek vagyunk részesei! Lassan összeáll az új lemez anyaga, és itt-ott megszellőztetünk egy-egy friss nótát is, ami baromi sokat segít abban, hogy a turné végeztével letisztázzuk a dolgokat, illetve kiszórjunk olyan részeket, amik nem válnak be a koncerteken.

Milyen unaloműző tevékenységeid vannak, miközben a buszon dekkolsz?

Alvás, vedelés, maszturbálás a pihenőhelyeknél.:) A legfőbb viszont a szívás. Minél több fű elpusztítása.:)
Mi a véleményed a jelenleg óriási sajtóvisszhangot kapó gazdasági világválságról?

Szerintem minden meg fog oldódni magától szép lassan. Nyilvánvalóan nem hal ki az emberiség csak úgy, egyik pillanatról a másikra. Az emberi fajnak megvan az a szerencsés tulajdonsága, hogy mindig keresi az újabb és újabb megoldásokat a felmerülő problémákra. Tanulunk a hibáinkból, majd ehhez mérten cselekszünk a továbbiakban. Szerintem egyre szarabb lesz most minden egy ideig, de aztán talán jobbra fordulnak a dolgok.

Ti mennyit tapasztaltok mindebből így útközben?

Valamennyit mindenképp, de próbálom nem figyelembe venni a közvetlen hatásokat. Mivel nem mi magunk szervezzük az országunk politikáját, nem sok mindent tehetünk a helyzet alakulása érdekében. Az előző elnökünket baromira nem érdekelték például az efféle globális problémák. Annyit tehetek mindössze, hogy bizakodva várom a jövőt. A mostani fickó úgy tűnik, jobban odafigyel a dolgokra, és tesz is az emberekért. Pár éven belül szerintem helyre fognak rázódni a viszonyok.

Egészen komoly témaköröket is feszegetsz a dalszövegeidben. Mesélnél ezekről?

Nagyjából a mindennapok történéseit vetem papírra. Olyan is előfordul, hogy felkelek, elmegyek a boltba, meglátok valami elgondolkodtatót, és le is írom. Emellett nem ritka az sem, hogy fiktív témákhoz nyúlok, mint például UFO-k, vagy ilyesmi, mert ezek mindig is érdekeltek, egészen gyerekkorom óta; akkor pedig miért ne? Itt van például a „legalizáld a marihuánát” témakör is. Ez nem komoly drog, mégis úgy kezelik. Semmi értelme ennek a használata miatt egy csomó embert lesittelni, mert foglalják a helyet egy rakás komoly bűnöző elől. Írok, amit érzek. Néha valóságos, néha nem. Próbálok a Cephalic Carnage frontembere lenni.

Jellemeznéd a zenekar tagjait néhány személyes tulajdonságukkal?

Steve és Zac, a két gitárosunk nagyon szeretik a sört. Nick, a bőgősünk együtt issza a sört és a Jagermaister-t, illetve szereti, ha olyan füvet szívhat, amiben magok is vannak. John, a dobosunk dohánnyal szereti a füvet, és persze Ő is sörözik azzal a különbséggel, hogy mindenki mással ellentétben a ’Light’ jelzésű malátalét preferálja. Én, Leonard pedig sokkal több füvet pusztítok el, mint bárki más a bandában, de azért iszom sört is. A többiek jobban szeretnek enni, mint én.:)
Van már bármilyen konkrét koncepciótok az új anyaghoz?

Persze, vannak mindenféle ötleteink, útközben is írjuk a nótákat. Szinte minden nap, minden városban születik egy téma, szóval van egy Buda és egy Pest riffünk is.:) Egész beteg lesz.

Mikor tarthatjuk a kezünkben?

Augusztusban, ha minden jól megy.

Mi a legjobb abban, hogy fő állású zenész vagy?

Talán a turnézás. Bejárhatod szinte az egész világot. Mindig láthatsz valami újat, izgalmasat, különböző kultúrákat. Ezért nagyon örülök, hogy ezzel foglalkozhatok.

Budapestből láttatok bármit is?

Legutóbb, amikor itt jártunk, igen. Fantasztikus az építészetetek! Most viszont nem igazán volt időnk körülnézni, ráadásul kissé hideg is van. Legutóbb viszont megnéztük az egész belvárost - nagyon szép.

Milyen típusú filmek szórakoztatnak a leginkább?

A viccesek, amin beszarsz a röhögéstől.:) Team Amerika, South Park, ilyesmik. Amikben megvan a kellő irónia.

Legutóbbi albumotok, a Xenosapien még 2007-ben jelent meg. Ennyi idő alatt korrekt képet kaphattatok Ti is arról, hogy hogyan vélekedtek róla az emberek. Beszélnél erről pár mondatban?

Valószínűleg a legjobb, amit valaha is írtunk. Szinte mindenki pozitívan értékelte az anyagot, megdöbbentő volt az összhang a rajongók és a sajtó irányából ilyen téren. Ezúttal ezekre alapozva próbáljuk összehozni a dalokat. A basszerünk is jelentős szerepet vállalt az aktuális nóták összerakásában. Nagyon jó ötletei vannak, szóval próbáljuk überelni az előző korongot. A már meglévő nótákról annyit lehet elmondani, hogy alapvetően olyan a hangulatuk, mint a korai dolgainknak, viszont mindezt megspékeltük a mostani gondolkodásmódunkkal, ezért izgalmas témák születtek. Alig várom már, hogy hazaérjünk, és hozzákezdhessünk a felvételekhez!

Kutya, vagy macska párti vagy?

Mindkettő! Van két kutyám és egy macskám is. Kiképeztem őket, hogy önellátóak legyenek, amíg úton vagyok. Önállóan esznek, takarítanak, és ha kell, meg is verik magukat!:) Annyira szeretem őket, hogy a legutóbbi lemezen írtam is róluk egy dalt!:)

Mi adja számodra a fő inspirációt az életben?

Főként a barátaim. Ők gyakran csalnak mosolyt az arcomra, és ez nekem nagyon lényeges a mindennapi életben. Ha sokat lehetek otthon, az is egész inspiráló tud lenni.:) Ez pedig ugye kihat a zenére is. Ha vidám vagy, szeretnél muzsikálni. A mosolygás nagyon jó dolog, és ragadós.
Van valami kiemelt, távolabbi célod a zenéléssel?

Nem igazán, túlzottan szeretem a jelenleg is uralkodó, felhőtlenebb állapotot. Ha kiemelt célok lennének, valószínűleg sok olyan dolgot is kellene tennünk, amihez nem fűlik a fogunk, rengeteg kompromisszumot kellene kötnünk. Ha más irányultságú terveim vannak, azt pedig néhány, az ilyesmi ökörködésre vevő haverjaimmal szoktuk nyélbe ütni. Mindenképp jó több irányban, több stílusban gondolkodni.

Köszönöm, hogy időt szakítottál rám!

Úgyszintén, illetve köszönjük, hogy Magyarországon is ennyien támogatnak minket! Egyébként nincs véletlenül egy kis fölösleges füved? A miénk tegnap elfogyott…:)

dzsi


A csapat legutóbbi lemezéről itt írtunk.
Belehallgatáshoz itt a Myspace oldaluk.