The Devil Wears Prada – Felszínen a lényeg
[2009-06-13] - dzsi

A The Devil Wears Prada nemrégiben egészen erős lemezzel rukkolt elő, mely bőven túlmutat eddigi munkáikon. Ennek okán kaptam az alkalmon, hogy kifaggathassam Jeremy DePoyster gitáros/vokalistát a banda körüli aktualitások, illetve - szokás szerint - pár személyesebb dolog kapcsán. A válaszok sajnos kevésbé érettek és komplexek, mint az új nóták (pár kérdést teljes egészében kihagyott, ami a bandával kapcsolatos, illetve az abszolváltak sem túl részletesek), de azért néhány dologra fény derül.

Mivel ez az első interjú veletek az oldalunkon, kérlek, mutasd be pár mondatban a zenekart!

Egy keresztény metal banda vagyunk az USA-ból, ami annyit van úton, amennyit csak lehetséges, hogy minél több helyre eljuttathassuk energikus koncertprogramunkat!

Szinte az egész USA-t körbejárjátok a nyáron a Vans Warped Tour keretében. Mennyire nyújt jó promóciós lehetőséget egy ekkora, igen jelentős mértékben szponzorált turné, illetve mit vártok tőle?

Reméljük, legalább olyan király lesz, mint a tavalyi, amin szintén részt vettünk! Eddigi pályafutásunk során az volt a legjobb turnénk! Nagyon frankó, mert a tömeg minden egyes alkalommal megőrül, ráadásul a többi fellépő zenekar is hasít!

Mekkora volt a leghosszabb időintervallum, amíg nem zuhanyoztál turné közben?

Azt hiszem, talán egy hét. Tudom, hogy ordenáré dolog, de ez van.:)

Összehasonlítanád röviden az utóbbi, Plagues című anyagotokat, illetve a friss With Roots Above & Branches Below-t?

Az új korong véleményem szerint sokkal érettebb, mint az előző. Kipróbáltunk egy rakás új dolgot, amit eddig nem, anélkül, hogy túl messzire kerülnénk a saját kialakult megszólalásunktól. Durvább, de egyben fogósabb is lett.

Mit akar sugallni a With Roots Above & Branches Below albumcím?

Lényegében azt jelenti, hogy főképp az alapelveidet és a meggyőződéseidet, a „gyökereidet” tartsd szem előtt, a fölösleges macerákat és a szennyest – melyek eltérítenek a hitedtől - pedig ásd el jó mélyre. Az egyszerű dolgok kell, hogy a felszínre kerüljenek.
Mi a véleményed a zeneipar jelenlegi helyzetéről, illetve mit jósolsz ezzel kapcsolatban a jövőre nézve?

Biztos, hogy a jelenlegi helyzet ijesztő mindenki számára, aki ennek belülről részese, mivel a zene az egyetlen olyan termék, melyet az emberek igen jelentős csoportja tud ingyen (is) beszerezni, károsítva ezzel mindenkit, aki az ipari oldalon áll. Élelmiszer előállító cégeknél, vagy például pólógyártóknál lehetetlen, hogy több millió ember bemenjen a boltokba, és lopjon. Amikor viszont valaki letölti a muzsikát, akkor sem a zenész, sem a kiadó, sem a menedzserek, sem az ügynökök - azaz senki - sem kapja vissza a pénzt, amit az egészbe fektetett. Engem azért érint ez különösen rosszul, mert tudod ebből élek. Baromi sok időbe telik azt felépíteni, hogy valaki csak ezzel keresse a kenyerét, és amikor mások megfosztják ettől, az elég nagy szívás...

Milyen munkamegosztásban írjátok a nótákat?

Chris (gitár), én vagy bármelyikünk hoz egy-egy riffet, melyből Ő aztán felépít egy egy-, esetleg kétperces "dalt". Ehhez ezek után mindenki hozzáteszi a magáét, illetve közösen megvitatjuk, hogy hogyan alakuljon a szerzemény többi része.

Ki a legelviselhetetlenebb személyiség a bandában?

Ez általában az adott naptól, esetleg órától függ. Imádom a srácokat a zenekarban, de ha hosszú ideig bárkivel napról-napra együtt vagytok, akkor egy idő után tutira egymás idegeire mentek. Andy, a basszerünk az egyetlen, akivel tényleg nem szoktam soha összetűzésbe keveredni.:)

Más perspektívából közelítve ugyanezt: számodra mi a legbosszantóbb dolog a világon?

A legbosszantóbb számomra az, amikor valaki egyszerűen nem akarja beismerni, ha téved, illetve ha ennek bebizonyosodtával sem kér bocsánatot. Ettől teljesen be tudok kattanni!

Miért éppen a gitárt illetve a torkodat választottad hangszeredül?

Amióta az eszemet tudom, éneklek. Már egészen kisgyermek korom óta a rabja vagyok ennek a dolognak. Apámmal és nagyapámmal nőttem fel javarészt, akik állandóan gitároztak, így hát én is kaptam egyet tíz évesen, azóta játszom ezen a hangszeren. Azt kell mondjam, hogy a gitár minden bizonnyal a legszórakoztatóbb hangszer, de tudok zongorázni is.
Minek készültél egyébként gyermekkorodban?

Egy színházban játszottam. Ezt mindaddig csináltam, amíg el nem kezdtük a bandát. Nagy célom volt eredetileg, hogy bekerüljek a Broadwayra.

A mával bezárólag melyik volt életed legnagyobb napja?

Valószínűleg az, amikor először láttam a clipünket az MTV-n, de azt hiszem, mondhatnám azt a napot is, amikor először kisétáltam a színpadra a Warped Touron. Ezek amolyan "hú, ez most komolyan velem történik?" pillanatok voltak.

Kedvenc édesség vagy cukorka?

Imádom a Snickerst, meg az M&M’s-et és a Resse’s Piecest is! Egyszerűen nem tudok választani közülük.:)

Mi a véleményed a szélsőséges politikai nézetekről, mint a nácizmus, illetve a kommunizmus?

Baromi érdekesek, nagyon sokat olvastam mindkettőről, de egyiket sem támogatom semmilyen értelemben sem. Teljesen másféle gondolkodásmódban lelem örömöm.

Melyik szerinted a legdögösebb szuperhős csaj?

Számomra egy főgonosz az, méghozzá Poison Ivy! Elég dögös volt a Batman és Robinban.:)

Miket vinnél magaddal, ha ledobnának egy lakatlan szigetre?

Nagyon szeretem a Lost című sorozatot, szóval ezen már egészen sokat gondolkodtam! A barátnőmet (persze tudom, hogy Ő nem tárgy), a kiskutyámat, Mountain Dewt, dárdákat, hogy le tudjam vadászni a vadállatokat, meg egy kevés zsineget. Talán egy gitárt is? Nincs szükségem sok mindenre, az a lényeg, hogy tudjak építeni egy kis kunyhót a tengerparton!
Te disszidálnál az anyaországodból, ha borzasztóan rossz gazdasági helyzetbe kerülne, illetve beütne egy jelentősebb politikai káosz?

Á, felejtsd el! Életem az USA!

Mik a távolabbi terveitek a zenekarral a 2009-es évre?

Éppen most rögzítettünk egy clipet a Danger:Wildman című nótára, amely hamarosan látható is lesz az arra alkalmas helyeken! Első körben lenyomjuk a már említett Vans turnét, aztán pedig remélhetőleg lesz egy csomó nemzetközi bulink!

dzsi


A csapat előző lemezéről itt írtunk.
Belehallgatáshoz pedig itt a Myspace-es oldaluk.