Thunderstorm - Gáz név, jó zene
[2002-12-18] - Hajas

Aki túltette magát a borzasztó zenekarnéven, és szereti az olyan csapatokat, mint a Candlemass, vagy a Trouble, az valószínüleg kedveli -már, ha ismeri- ezt az olasz csapatot. Interjúalanyom a gitáros/énekes Fabio volt. Mi másról értekeztünk volna, mint közös szenvedélyünkről, a Doomról?

Helló Fabio, Novemberben jelent meg az új lemezetek, a Witchunter Tales? Mi a véleményed róla?

Nagyon elégedettek vagyunk a Witchhunter Tales albummal. Nagyon kemény, erőteljes lett és a leginspirálóbb. Kedvenc számom a címadó dal, egy tiszta doom-metal dal, melyben rengeteg az erő...de minden számnak nagyon jó lett a hangzása. Alig várjuk, hogy olvashassuk a visszajelzéseket róla a világ minden tájáról.....

Elégedett vagy az első lemezetekkel, a Sad Symphonyval? A közönség hogy fogadta a korongot?

Oh, igen, nagyon elégedettek vagyunk az új albummal. Nagyon meglepődtünk a lelkes fogadtatáson, melyet szerte a világból kaptunk! Nagyon szeretjük a Sad Symphony-t is, ez egy nagyon jó album, de a Witchunter Tales egy kicsit tán még jobb... Majd meg fogod hallani...

A kiadótok munkájával meg vagy elégedve?

Igen, a Northwind Records egy kicsi, de jó kiadó. A Sad Symphony-t nagyon derekasan szétterítették Európában, de a következő albumnál a szétosztás is sokkal de sokkal jobb lesz!

Úgy gondolom, nincs túl egyedi nevetek. A Thunderstorm név úgy hangzik, mint egy ötlettelen metal banda neve, ha-ha! Bocsesz...

Hahahah! Ne törődj vele, igen talán, ez így van, de az együttes neve nem igazán fontos számunkra...igen, jobban tetszett a Sad Symphony, előző együttesünk neve, és az első CD-nk címe, de a Northwind records-nak jobban tetszett az előző bandámnak a Thunderstorm-nak a neve...Most már túl késő lenne a névcseréhez...

Trióban vagytok. Miért nem vesztek be még egy gitárost?

Nem, most már kvartett vagyunk. Egy újabb gitáros csatlakozott hozzánk ez év elején, Sandro Mazzoleni. A Thunderstorm hangzásához szükségünk volt két gitárra, hogy tényleg meg tudjunk dörrenni a Sad Symphony-n és az új albumon is... Korábban elvesztünk a színpadon, most ott is meggyőzőbbek vagyunk.

Mik a közeli tervek? Turnézni akartok, netán hozzánk is elvetődni?

Igen, néhány bulink lesz Németországban. Olaszországban nem valami könnyű egy doom-metal bandának játszani... Olaszország a Power-szimfonikus metal bandák hazája!Magyarországon? Ha valaki megkeres minket egy ajánlattal, ahol játszhatnánk nálatok... miért ne?

Szerintem nagyon szépek a borítóitok. Ki festi őket?

Olasz festők régi festményeiből válogatunk. A Sad Symphony-n Alessadro Magnasco, azúj albumon Salvator Rosa alkotása látható, ez utóbbi címe: "Boszorkányok és átkok". Ez egy nagyon sötét, zavaros festmény, de nagyon impresszív!

Úgy tudom, nagy Candlemass rajongó vagy. Mi a véleményed a kultikus svéd csapat újjáalakulásáról?


Oh, ez egy nagyon jó dolog. Nemrégiben olvastam az új Candlemass CD terveiről... reménykedem, hogy minden idők legjobb doom-metal albuma lesz!!!

Mik a kedvenc Candlemass albumaid? Szerintem az első, és a harmadik voltak a legjobbak...


Kedvenc Candlemass albumaim az első Epicus Doomicus Metallicus és a Nightfall, de mindegyik Candlemass lemez nagyszerű, Marcolin nélkül is!

Milyen Doom bandákkal vagy kapcsolatban? Úgy tudom, nagy haverjaid a Dawn Of Winter, a Well Of Souls, vagy a Mirror Of Deception tagjai. Hallgatod is ezen csapatokat?


Oh,igen, Ezek a bandák a barátaink, és nagyon szeretem a munkáikat. Az erópai doom-helyzet az nagyon klassz. Mindannyian barátok vagyunk, nincs semmilyen kibaszott versengés! Olaszországban a helyzet elég szomorú. Mindegyik olasz power szimfonikus zenekar a "legjobb" szeretne lenni, de számomra ezek nem jó bandák, és elég gázos arcok szegénykék!

Mivel foglalkozol? Van valami hobbyd?

Oh, részmunkaidőben dolgozom csak, napi 5 órát. Nem tudok teljes munkaidős melót vállalni, mivel időm túlnyomó részét szeretném életem értelmének, az együttesemnek szentelni!!!Hobbym a videojátékok, különösen a autóvezetői játékok...megvan az összes autós kütyüm és jó sok PC kormányom is van. Az együttes többi tagjai mondják is, hogy "Fabio, nem vagy normális, egy beteg mániákus vagy!"
Mi volt a legjobb zenekari sztori?


A legjobb történet? Oh, amikor a felvevő stúdióban voltam, hogy a Witchunter Tales ének részeit felénekeljem, egy vipera (igen egy igazi VIPERA) tévedt be a stúdióba! Én és a hangmérnökök próbáltuk a közeli kertbe visszajuttatni szerencsétlen állatot...nagyon király volt!

Mi tudjuk, hogy a Doom a legértékesebb stílus, de mégis ez a legkevésbé népszerü. Miért van ez?


Hmmm, jó kérdés...őszintén szólva nem tudom, de talán az lehet az oka, hogy a Doom metal az igaz zenehallgatók zenéje!Azok az emberek, akik rengeteg féle zenét hallgatnak, először arra kíváncsiak, hogy mennyire vagy menő és csak utána a zenédre...ami szomorú, nagyon szomorú...

Egyébként miket hallgatsz mostanában?


Oh, hát mostanában nagyon sokat hallgatom a "brit heavy metal új hullámának" bandáit, mint az Iron Maiden és aJudas Priest első lemezeit, a Killin Machine-t és a British Steel-t, Angel Witch-et, Tygers of Pan Tang-et, stb....Ezek mind nagyon jó lemezek, a rock történelmének mérföldkövei, nem csak a heavy metal-é!!!

Mit üzensz a heavymetal.hu olvasóinak?


Köszi ezt az interjút, és hogy lehetőséget adtok a jó zene megismeréséhez, hallgassatok sok Doom metal-t, a világ legjobb műfaját!!!!!

Hajas