Adagio - Sanctus Ignis

Kiadó: Limb
Terjesztő: HMP
Együttes: Adagio
Megjelenés éve: 2001
Ajánlja: Sir Pumpkin
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

Adott egy francia gitáros srác, egy bizonyos Stéphane Forté, aki mindamellett, hogy igen fürge ujjakkal rendelkezik, nagyszerű dalszerző is egyben. Összesen ennyit tudtam az Adagio projektről, mielőtt megvettem volna a Sanctus Ignis korongot. Azóta már azt is tudom, hogy egy nagyon jó kis lemezt 'tettem magamévá'.

Az ötösfogat dallamos metalban utazik, annak is gyorsabb, neoklasszikus vonalán. Stéphane igazi gitárhős. Tulajdonképpen az ő egyénisége, játéka adja el a lemezt. Virtuózitása, mondhatni Malmsteen-i magasságokban szárnyal. A lemez másik erőssége David Readman. Igen-igen... ő a Pink Cream 69 énekese. Aki ismeri az anyabandában nyújtott teljesítményét, az tudja, hogy a dallamos kórusok mindenki fejében ottragadnak az első hallgatás után. Érződik egy kevéske Symphony X párhuzam is a refrénekben, de lehet hogy ez már csak belemagyarázás. Néhány nagyszerű nóta: In Nomine, Second Sight, Seven Land Of Sin. A korongon fellelhető 9 dal egyike a Led Zeppelin Immigrant Song című alkotásának igen kiváló átdolgozása is.

Furcsa, hogy nem kapott nagyobb publicitást a formáció. Manapság sokkal gyengébb produkcióval rendelkező csapatokról hallhatunk, mint a jövő reménységei. Ha találnak egy fix turnéfelállást és a dalokat élőben is tudják hozni, sokat hallhatunk még róluk.