Velocity - Eleytheria (Freedom)

Kiadó: Black Lotus
Terjesztő: HMP
Együttes: Velocity
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 4/10
Értékelés: Perverzióval már élvezhető

A Velocity 1998-ban alakult Görögországban. Méghozzá egy olyan stílusban, amelyről legelterjedtebben New York jut az ember eszébe, hiszen a NYHC rövidítést látva mindenki tudja, hogy miről is van. S hogy a békés görögöknél is vannak ilyen bandák? Bizony, méghozzá a cd bookletjében található kép alapján nem is akármilyen arcok; Brooklyn-ban is megállnák a helyüket. Egyébként erről a zenekarról is elég nehezen sikerült némi információt összevadásznom. Honlapjuk nincs és a kiadó oldala sem szolgált hivatalos információval. A nem-hivatalos verzió szerint 1998 körül alakultak és ezt megelőzően három albumot jelentettek meg.

Valójában a Velocity zenéjében a hardcore csak a fő csapás irány, amelyet punkos és oi-os témákkal 'turbóztak fel', s egy-egy rockosabb elemet is felhasználtak. (Ez utóbbitól néha Motörhead-es utánérzésem támadt.). A görögül íródott szövegeket üvöltik, köpködik felénk, ahogy azt egy ilyen bandában kell. Egyszerű, unalomig ismert ritmusok és refrén dallamok köszönnek le ránk, hol induló, hol csak 'üvöltsünk bele a világba' stílusban - ehhez képest tengerentúli társaik már régen is fényévekkel előrébb jártak. A hangzás is passzol ehhez az 'egyszerű' koncepcióhoz, 2004-es füleknek egy 10 éves időutazással ér fel.

Sok érdekeset nem tudok írni a lemezről, a fentebbi négy mondatban benne van minden, amit tudni kell róla. Személy szerint nekem ez a zene kevés, hogy érdeklődésemre számot tartson, míg a stílus híveinek ritkaság számba menő darab lehet gyűjteményükben. Mindettől függetlenül az album még mindig unalmas és elavult marad.


1.Skliros Pirinas
2.Fight Them
3.Eleftheria
4.Viva La Aggression
5.Thriskies Tou Misous
6.Aytodikia
7.Enohoi Synidisys
8.Maxites Tou Avrio
9.Xoris Noima
10.Olethros Sti Gh
11.Ousies Thanatou
12.One Law For Them