C-Fiction - The Power of Being Advanced (EP)

Kiadó: Szerzői
Együttes: C-Fiction
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 4/10
Értékelés: Perverzióval már élvezhető

Akit érdekel a banda története az látogasson el honlapjukra, én erre most nem szeretnék sok szót vesztegetni, ahogy az egész ajánlóra sem. Cyber-thrashként hirdették a zenekart, így rögtön lecsaptam rá. Majd mikor kézhez kaptam a német brigád EP-jét, betettem a lejátszóba és elkezdtem a netet böngészni, hogy valami infot találjak róluk. A zenekar honlapján számos ajánlót találtam és meglepődve tapasztaltam, hogy csupa dicséretben részesítették őket, míg nekem, a röpke 22 perc alatt lelkesedésem teljesen elszállt.

Hogy mi is a cyber-thrash azt most nem érdemes feszegetni, mert ezen EP kapcsán nem ez a fontos kérdés. Sokkal inkább az, hogy 'kire ütött ez a gyerek?'. Ugyanis az, hogy saját ötleteknek híján vannak, az enyhe kifejezés. Sokkal inkább az volt az érzésem, hogy ezek a dalok Fear Factory, Korn, Mudwayne vagy Slipknot tribute lemezekre készültek. Annyira bántó a hasonlóság, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Ha az említett bandák nem léteznének, valóban dicsérni lehetne a zenekart, de az, hogy szimplán lenyúlták a témákat, dallamokat (időnként hajszálpontosan!) az minden, csak nem dicséretre méltó.
Persze megint előállhatott a Warhammer-szindróma és akkor védelmük érdekében elvakult rajongásuk lehetne a mentő indok, de azt hiszem itt nem erről van szó. Felmutatnak egy-két sajátos ötletet is, de ez édeskevés.

Ui: az időnként felhangzó futurisztikus szinti futam még nem elég a cyber elnevezés magunkra aggatásához....


1. Judgement Night
2. Go 4:20 (Fake Life)
3. Collapsing
4. The Thing that I Got
5. Suck It up!