Bloodstained - Greetings From Hell

Kiadó: Cult Metal Classics
Együttes: Bloodstained
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 5/10
Értékelés: Szürke, de korrekt

'Power metal mestermű' - hirdette a kiadó a görög Bloodstained bemutatkozó lemezét. Nem mondom, fordult már elő, hogy egy-egy banda valami hihetetlen jóval állt elő elsőre, bizonyítandó zsenialitásukat, de jelen esetben mindössze kiadói túlzásról van szó, amely a Greetings from Hell-t hallgatva patetikusnak tűnik.

Tény, hogy power metalt játszanak, méghozzá old-school amerikai fajtát. Tipikus power metal dallamokkal, szólókkal, és vokálokkal van tele az album. A dalok struktúrája is az unalomig ismert módra van kialakítva, a várt helyeken váltanak, szólóznak. Fogós, tempós téma hegyek tornyosulnak a lemezen, galoppoznak vagy epikus magasságokba emelkedek, ahogy annak egy power metal albumon történnie kell. Manowar, Jag Panzer, Helloween és hasonló nevek bukkannak fel, míg lejár a 45 perc. Ezerszer hallott ötletek. A zene túl sok egyediséget nem tartalmaz, viszont sikerült egy jó torkú énekest nyerniük maguknak, Theodoros Gourlomatis személyében. De valójában a jó torkú énekes alapfeltétel egy power metal bandánál. A mestermű címet csak akkor érdemelné meg ez az alkotás, ha 20 évvel ezelőtt jött volna ki. Hangzásilag is 20 évvel ezelőtt tartanak, az akkori cd-k szólaltak meg így.

Csak ős power metal rajongók tudják majd ezt a lemezt értékelni. Akik a mai hangzáson és a mai power bandákon nőttek fel (úgy, mint az elmúlt 10 év Iced Earth vagy Grave Digger lemezei, Brainstorm, Messiah Kiss stb.) azoknak ez a lemez semmit se mond majd.


1. Smash Your Heads
2. Die By My Sword
3. Prisoners Of Time
4. Burn The Sky
5. Bloodstain
6. Greetings From Hell
7. Sacrifice
8. Related To Danger
9. The Fugitive
10. Son Of The Damned