Skeletor - HellFireRockMachine

Kiadó: Go Nuts
Terjesztő: Recordexpress
Együttes: Skeletor
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Az idei Wacken fesztivál után egy ilyen lemez, mint a Skeletor új alkotása, igazán kellemes meglepetés volt. Mint tudjuk, a fesztiválra két 'nagy-öreg' banda is meg volt hívva, a Zodiac Mindwarp és a Motörhead. Ezen ifjú német brigád pedig mintha e két csapatnak a keresztezéséből született volna. Mint idén többször elmondtam már, ez a fajta zene ugyan nem fénykorát éli, de örökzöldnek számít. Nincs ideológiához kötve, inkább csak életstílushoz és ez tudja életben tartani. Mert mindig lesznek, akik vágynak egy kis 'szabadságra' (mégha az csalóka is) és lazaságra.

Idén szerencsés módon jutott ki nekem a rock lemezekből. Tavasszal jött a norvég The Carburetors albuma, nyáron ezt a The Shitheadz műve követte és most ősszel itt van a HellFireRockMachine. Alapvetően egy kategóriába tartoznak, mégis három összehasonlíthatatlan alkotás. A norvégok a mocskosabb, motoros rock irányt követték, a mönchengladbachiak inkább a stoneres, metalosabb rock irányába fordultak és itt van most ez a hamburgi banda, akik a mocskos, húzós rock 'n' roll zenéjüket hard rockos, majdnem glames jellegzetességekkel variálták meg. Így a fentebb már említett csapatok mellett időnként képbe jön a Mötley Crüe és a Gun 'n' Roses is, a gitárok pedig sokszor Zakk Wylde-ot és a hozzá hasonló southern feelinget hozzák. Kimondott ballada nincs a lemezen, de vannak belassult részeik, amik egy halvány grunge vonást is hozzátesznek mindehhez. De az uralkodó stílus még mindig a hard rock marad ezek közül. Épp ezért, a bevezetőben említett két bandához képest ez az album sokkal nyugisabbnak, 'öregesebbnek' tűnik.

Remek hangzással és a banda koncepciójához illő borítóval is látták el a lemezt. Valószínűleg nem fognak eladási rekordokat döntögetni ezzel az albummal, de aki egy jó kis rock lemezre vágyik, amely friss, mégis a régi időknek megfelelően készült, az bátran tehet egy próbát velük.

A normál kiadás mellet egy limitált példányszámú verzió is napvilágot lát majd a HellFireRockMachine-ból, egy bonusz dallal, egy video klippel és egy matricával kiegészülve.


1. Rockit!
2. Losin' My mind
3. Trust Nobody (mp3)
4. Spader
5. World In Black
6. To Be A Star
7. Bitch Keeps on Rockin
8. Gun In Your Hand
9. Rock 'n' Roll Man
10. Desperation
11. Rat Race