Mnemic - The Audio Injected Soul

Kiadó: Nuclear Blast
Terjesztő: HMP
Együttes: Mnemic
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

Továbbra se értem, hogy egy ilyen erős kiadó, mint a Blast, mit lát a Mnemicben, amit én nem. A tavalyi, első lemezhez két clip is készült, és először a Death Angel, majd a Machine Head elé is betolták őket - pedig a dán ötös kimeríti a pofátlan másolás és az ügyetlen dalírás fogalmait.

Már a nyitó Dreamstate Emergency kezdő hangjai egyértelművé teszik, hogy a Mnemic csak nyúlni tud, mégpedig a Fear Factorytől, de ahhoz bármit is hozzátenni már luxus. A mechanikus, gépies hangzást még Burtonéktől se tudom feltétel nélkül elfogadni, de hogy még ebben is utánozni próbálják -az egyébként nagyszerű- csapatot, az már tényleg szánalmas.hu. Amikor mégis elszakadnak a Los Angeles-i társaság hatásától, akkor pedig Meshuggah utánérzések kerítenek hatalmukba - persze ugyanolyan felhígult formában, mint ahogy a Fear Factoryt próbálják utánozni.

A legnagyobb bibi végülis az, hogy másolni is sokféleképpen lehet; ha valaki képes hatásosan dalokat írni, akkor nincs akkora probléma a nyúlással, mint ahogy erre számtalan példát láttunk is már. Mnemicék vizont még ezt se tudják megoldani. Nem veszek észre itt mást, mint hogy a korong lejárta után gyakorlatilag alig marad meg bennem valami. Igazából még a záró Duran Duran feldolgozás se lett eltalálva - bár a zenekar híveként nagyok is voltak az elvárásaim a Wild Boys átirat kapcsán.

Vadászkutya legyek, ha értem, miért kell erőltetni az évenkénti lemezmegjelenést egy ilyen -jóindulattal is- közepesnek nevezhető bandának. Hiába, Dániában se mindenki Raunchy, vagy Hatesphere. Ez bizony egy felesleges album egy felesleges bandától.