Redrum Inc. - Selfish Blood EP

Kiadó: Szerzői
Együttes: Redrum Inc.
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Már szerepelt nálunk a német banda, mégpedig két éve, amikor eljutott hozzám akkori EP-jük, a Cure The Pain. El is hasaltam rendesen attól az anyagtól, hisz méregerős Crowbar/Machine Head - ízű komiszkodás volt rajta, zseniális dalokkal, mindez pedig egy kegyetlen súlyos hangzásba pácolva. Némileg talán kopott a fénye azóta a Cure The Pain-nek, de mai füllel is erősnek tűnik az a korong.

Az új viszont csak kisebbet tud odapörkölni a hallgatónak. Az irányvonal maradt, bár a két, fentebb említett csapat közül mára a new orleansiak befolyása a meghatározóbb a Redrum Inc. zenéjére nézve. A hangzás sokkal sterilebb, mint két éve volt, és a nóták színvonala sem éri el az előző EP-jét. Vannak itt is mérgező dalok, mint a húzós Demons On The Rise, vagy a Crowbar - módon kesergős Haze, de nem egy számnál értetlenül állok a történések előtt, kölönösen a kapkodós Progress, vagy a kissé érzelgős Crown hallatán.

Komolyabb gond most sincs a csapattal, ha összességében nézzük az anyagot, de legközelebb ki kéne gyomlálni a gyengébb dalokat, és a hangzásra is jobban ügyelnék a srácok helyében.