Dew-Scented - Ill-Natured & Innoscent (újrakiadás)

Kiadó: Nuclear Blast
Terjesztő: HMP
Együttes: Dew-Scented
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Slayercsabi
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

A Dew-Scented, ha nem is tartozott a kedvenc bandáim közé, azért mindig valami elég bíztató cuccal rukkoltak elő, és vitathatatlan tehetségük van a bivaly riffekkel történő arcbamászáshoz is.

A kettes, hármas (Ill-natured, Innoscent) lemezről van itt szó kérem szépen, az apropója pedig, hogy újramasterelve, egy CD-n kiadta őket a Nuclear Blast, ugyanis ezek még egy kis kiadónál (GSM) jelentek meg. Nem tudom, ennyi elég-e a D-S fanoknak, hogy a boltba rohanjanak, de azt elárulom, hogy a master annyit nem dob a közepesnél kicsit erősebben megszólaló anyagon.

Aki most ismerkedik a lemezzel, annak annyit, hogy erősen death metalba hajló thrasht tolnak a fiúk, és van egy-két iszonyatosan eltalált riffjük. A világmegváltástól ez még messze van, de a maguk műfajában tényleg elég erősek. Ha körül kéne írnom a zenét, azt mondanám, egyszerre hagyománytisztelő, de ugyanakkor megfelel a jelenkor követelményeinek is. Kicsit poétikusabban: a múltból táplálkozik, de a jövőbe tekint.

Érdekes, hogy a német zenekar inkább az amerikai vonalra feküdt rá, nem igazán érezni a klasszikus német thrash bandák -például Sodom, Kreator- hatását, de talán jobb is így... Túl nagy különbség nincs a két cucc közt, az Innoscent talán lehelletnyivel technikásabb.

Ezt követően még két lemezük jött ki a Blastnél: az Inwards és az Impact (ez utóbbiról a recenziómat olvashattátok tavaly itt), és azok fényében azt mondanám, hogy itt inkább egy jó adag ösztönösség dominál, míg a későbbi cuccokon a jó értelemben vett egységesség, kiforrottság az irányadó, természetesen a veszett gyaluláson kívül.

Jelen cikk megszületéséhez szükségesen, az utolsó sorlemezüket is sokat hallgatva, azt mondom, ez egy erős nyolcas, viszont akkor az Impact mai fejjel kilenc.