Mirror Of Deception - Foregone

Kiadó: Final Chapter
Együttes: Mirror Of Deception
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

A csapatot nem ismerők kedvéért elmondanám, hogy a Mirror Of Deceptionnek ez a második sorlemeze, illetve, hogy a németek epikus doom metalban utaznak.

Alapvetően eddig se volt gondom a zenekarral, noha mindig is nyilvánvaló volt, hogy barátaink nincsenek ott a svéd ligában, a Candlemass, a Krux, vagy a Memory Garden mellett. Ha őszinte akarok lenni, akkor még az amerikai vonal képviselői (Well Of Souls, Solitude Aeturnus) is jobban játsszák a stílust.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem a fentebb említett probléma ellenére valahogy mégis szimpatikus a Mirror Of Deception lemezeinek a hangulata, mégha dalírásban nem is jeleskednek a srácok. Zeneileg kimondottan ötletes a társaság, Siffi viszont gitárosnak sokkal jobb lenne, mint gitáros/énekesnek. Tisztában vagyok vele, hogy Németországban -pláne underground szinten- nem hemzsegnek a jó hangú, német akcentustól mentes dalnokok, de ha mégis megtalálná a megfelelő embert a csapat, az rengeteget dobna a muzsikán.

Kíváncsi vagyok, hogy ez a -szimpatikus módon- viszonylag sokat koncertező banda be fogja-e látni a következő anyagig, hogy kéne egy ötödik tag is a csapatba. Mindenesetre a Foregone így is egy tisztességes teljesítmény.