Manikin Faint - Green Is Not Your Enemy (EP)

Kiadó: -
Együttes: Manikin Faint
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

A Manikin Faint új EP-je -melyet egy demo is megelőzött- majdnem egyéves, de valamilyen rejtélyes oknál fogva csak nemrég küldték el nekünk a srácok ezt a meglehetősen kenderbarát című anyagot. A másik meglepő dolog velük kapcsolatban -legalábbis számomra-, hogy a csapat tagjai Budapesten, vagy környékén élnek.

Arra célzok, hogy egy igazi, miskolci hangzású zenekart hallok a CD-n. A második legnagyobb város termelt ki ugyanis olyan bandákat, melyek hozzáállásukban közel állnak a Manikin Fainthez. Olyan zenekarokra gondolok, mint a Varso, az After@All, vagy az Eclipse. Különösen utóbbi bandával érzek lelki rokonságot az anyag hallgatása közben.

A Tool, a Psychotic Waltz -és némileg a Voivod- hatás tehát érezhető, de néha kicsit leül -az egyébként minőségi- anyag. Nem vagyok elvakult fémagyú, de néhány groove-os, beindulós téma nem jönne rosszul - bár tény, hogy így is van hangulata a CD-nek. Mindenesetre, egy Aebsencenél, vagy Varsonál még sose éreztem, hogy nincs vér, vagy élet a zenében - mégha ezek a bandák nem is teljesen egyező stílusban alkotnak Manikin Faintékkel.

Mivel elég régi ez az EP, gondolom, nemsokára kész lesz az új is. Az irányvonal jó, de legközelebbre egy "élőbb" anyagot várok a csapattól.

Kontakt:
www.manikinfaint.tk
jamal@invitel.hu