Deadsoil - The Venom Divine

Kiadó: Lifeforce
Terjesztő: HMP
Együttes: Deadsoil
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Amit a német Deadsoil összehozott, az nem lemez, hanem egy lórúgás, de páros lábbal, egyenest a töködbe. Ez, kérem szépen, egy full extrás hangzású, 35 perces szörnyeteg, csupa hús, semmi mócsing.

Gondolom, sokaknak már a kiadóból egyértelmű, hogy a srácok a metalcore hívei - vagy még inkább mesterei. Jelenleg reneszánszát éli a műfaj -mint az köztudott-, de úgy érzem, a Deadsoil egyik vezetője lehetne az extrém zenék ezen új generációjának. Azt se felejtsük el, hogy a zenekart még Jamey Jasta is a világ egyik legígéretesebb metalcore bandájának tartja.

Mint mondtam, alapvetően metalcoreban utaznak a srácok, de még a mai mezőnyben is ők számítanak a stílus egyik legfémesebb képviselőjének. Hallhatóan rengeteg '90-es évekbeli modern, extrém metal csapat volt hatással a zenekarra, de thrashes témák is gyakran ütik fel fejüket a korongon. Roppant szimpatikus ez a több műfajból történő építkezés - pláne három ilyen nagyszerű stílusnál.

Az üvöltözés és a dob-bőgő groove-ok is eszelősek, de leginkább a bárdistákat, azaz Boris Prachtot és Jens Bastent szeretném külön dícséretben részesíteni. Amit ők ketten itt levágnak, az akadémiai szintje a brutális, extrém metalnak. Riffjeikre már headbangelni se kell, a nyakficam már a játékuk puszta hallgatásától is garantált. Nyilván számít, hogy egy gyilkos ritmusszekció dolgozik a kezük alá, de mégis döntően az ő érdemük, hogy nagyon rég hallottam ennyire pusztítóan intenzív anyagot, pláne egy két éve alakult (!) bandától.

A Deadsoil még sokra fogja vinni, csak erős promócióra van szükségük. A The Venom Divine egy változatos tempójú, és ezáltal dinamikáját mindvégig megőrző, hibátlan mestermű. Ez egy bestia!