Deathspawned Destroyer - The First Bestial Butchery

Kiadó: Bestial Burst
Együttes: Deathspawned Destroyer
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Míg a Children of Bodom, H.I.M. és leginkább a Nightwish merül fel az átlag metal hallgatóban, ha Finnország felé téved a tekintetünk a metal térképen, azért vagyunk jó páran olyanok is, akik tudjuk, hogy nem csak ilyen ártatlan csapatok származnak az ezer tó országából. Nemzeti szocialista black metaltól a legbrutálabb grind bandákig megtalálunk náluk is mindent. Ez utóbbiak pedig nem dallamosságukról és popularitásukról híresek.

Ezen fekete bárányok közé tartozik a valaha Bloodthirst nevet viselt, ma már Deathspawned Destroyer-ként ismert death zenekar. Brutál, helyenként monoton, old-school death metalt játszanak, amit úgy is lehetne jellemezni, hogy a svéd vonal lecsupaszított gerince. Kíméletlen erővel sorjáznak számaik, a gyorsaság az egyik fő jellemzőjük. Leginkább kedvenc Vomitory-m jutott eszembe róluk, mintha az ő 'lebutított' verziójukat hallanám. Ez valójában annyit jelent csak, hogy hiányzik belőlük a lemez végéig kitartó egyenes-ági lendület és dinamizmus, és ettől felvételeik nyersebbnek, brutálisabbnak tűnnek, de ugyanolyan szigorú dallamokkal bírnak, míg svéd nagytestvéreik. A lassabb részeknél pedig a Nile neve villant fel. A rájuk jellemző mélységgel, súlyossággal és kegyetlenséggel üt például a Hanged and Left To Bleed; árad belőle a sötét végzet. Mindehhez pedig érhetően, hat láb mélyről hörög a vokalistájuk - más nem is kell nekem.

Egy kis csiszolás a hangzáson, hogy tisztábban szólaljon meg a zene, és máris nem csak underground szinten lesznek ismertek.


01. The First Bestial Butchery (Intro)
02. Death United
03. Strangled and Slaughtered
04. Ultimate Violence
05. Kill to Create
06. Need to Kill
07. Hanged and Left to Bleed
08. Circle of Blood and Guts
09. Dawn of Massacre
10. Crypt of Rotting Flesh
11. Autopsy Romance