Incriminated - Kings Of Misery

Kiadó: Displeased Records
Együttes: Incriminated
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 3/10
Értékelés: A hangszereket már be tudják hangolni

A finnországi Incriminated diszkográfiáját számos split korong tarkítja, amelyek között eddig mindössze két teljes hosszúságú lemez található. A zenekar 1997-ben alakult, mint old-school death metal csapat. Az évek során tagok jöttek-mentek és ennek hatására sílusuk is formálódott.

A csapat 'undergroundságát' két dolog bizonyítja. Egyik a demo minőségű hangzás, amelynek valójában nem látom okát, hisz a Displeased nem egy kis kiadó, aki ne tudna normális stúdiós munkáért fizetni. A másik az ötletszegény, valóban 'old-school', lassú black-death metal, amit játszanak, olyan bandák hatásai alatt, mint a Celtic Frost, Hellhammer, Venom. Az sem segít rajtuk, hogy a lemez végén található címadó dal egy szuper lassú doomos inspirálású szerzemény (nem mintha előzőleg elkapkodták volna a tempót), itt fullad végképp unalomba a lemez. Mindehhez pedig még jön Harald Mentor vokalista, akinek technikája olyan, mintha egy rozoga öregember állna a mikrofon mögött.

A Kings Of Misery kapcsán az egyetlen pozítivum, hogy Werwolf a Satanic Warmaster-ből ül a dobok mögött, aki ismert alak a finn underground színtéren, de igazán ez sem számít az album kapcsán. Unalmas, ötlettelen anyag, ami felejtésre van ítélve.


01. Filth Hounds Of Blasphemy
02. Tyrant, Usurper
03. Possessed By Lycanthropy
04. Loveless
05. Militant Aggressor
06. Uninvited Guest
07. The King Of Misery