Bill Wyman's Rhythm Kings - Just For A Thrill

Kiadó: Roadrunner
Terjesztő: Mton
Együttes: Bill Wyman's Rhythm Kings
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: pjt
Pontszám: 4/10
Értékelés: Perverzióval már élvezhető

Amikor Bill Wyman (basszgitár) 1993-ban kilépett a Rolling Stones-ból, két évig nem is nyúlt a hangszeréhez. Amikor ismét zenélésre adta a fejét, abban biztos volt, hogy nem akar divatzenét játszani, így visszakanyarodott a gyökerekhez, a blueshoz. Ebben Terry Taylor-ban (gitár) talált társra, és a közös jammelések során, miközben olyan előadók számait játszották, mint Fats Waller, Louis Jordan és Billie Holiday, döntöttek úgy, hogy más muzsikusokat is be kellene vonni ebbe a buliba. Innen már megállíthatalan volt a Rhythm Kings megalakulása. Első stúdiólemezük 1998-ban jelent meg Struttin' Our Stuff címmel, azokat a számokat vették fel ami épp az eszükbe jutott, vagy kedvük volt eljátszani. Műfaját tekintve Rhythm 'n' Blues, boogie, jazz és rock keveréke volt.

Az új lemez is, immár az ötödik, ez a recept alapján készült. Régi Rhythm 'n' Blues számokat játszanak, csak úgy maguk és a műfaj kedvelői szórakoztatására. Azért érdekesség is akad rajta, pl. Ray Charles egy korai szerzeménye, a címadó Just For A Thrill, vagy egy Beatles feldolgozás, a Taxman (nekem személy szerint az eredeti verzió jobban tetszik, de található legalább ugyanennyi, a feldolgozást preferáló kritika is). Az albumon vendégszerepel Mark Knopfler (Ex-Dire Straits) is.

Hogy kinek ajánlom ezt az albumot? Először is a klasszikus Rhythm 'n' Blues kedvelőinek. Nekik biztos tetszeni fog. Bill Wyman rajongóknak és Rolling Stones gyűjtőknek is örömet fog okozni, valamint minden nosztalgiázónak. Akik, ellenben, fajsúlyos, kemény és/vagy progresszív zenére vágynak, nyugodtan kihagyhatják.


1. Disappearing Nightly
2. Roll 'Em Pete
3. Down Home Girl
4. Mississippi Flyer
5. That's How Heartaches Are
6. Booty Ooty
7. Cadillac Woman
8. Town Living
9. This Ain't United Nations
10. Memphis Woman
11. Taxman
12. Just For a Thrill
13. Cry Baby
14. You Don't Know