Most Precious Blood - Our Lady of Annihilation

Kiadó: Trustkill
Terjesztő: CLS
Együttes: Most Precious Blood
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

Igazi hardcore zenekar a New York-i ötös. Nemcsak élőben küzdenek teljes erőbedobással -amit volt szerencsém személyesen is megtapasztalni-, de nézeteiket se rejtik véka alá. A zsidókból álló csapat megszállottan ellenzi a vallást. Volt például olyan bulijuk, ahol sábeszben léptek fel és bibliákat égettek. A zsidó származás ilyen nyílt felvállalását, illetve minden jellegű vallás teljes elítélését némiképp ellentmondásosnak érzem, de inkább térjünk rá a zenekar aktuális, második lemezére.

A -Matty Miller személyében- egy hölgy bőgőst a soraiban tudó Most Precious Blood nem egy Terror, de azért nem álltak be a metalcore bandák népes táborába. Ez a korong inkább HC, mint metal. Különösen Rob Fusco éneklése nagyon hardcore-os. Aki kicsit is képben van a stílussal, az tudja, hogy itt a grove-os, ugrálós témák és a lecsupaszított, gyors darálások is megférnek egymás mellett. Az viszont meglepett, hogy a refrének helyenként meglepően el vannak találva - de persze a durvaság dominál az anyagon. A jó öreg Sick Of It All vonalat követi tehát a csapat, nem hiába turnéztak együtt nemrég.

Bár elsősorban metalos beállítottságú vagyok, azért mégis jóleső érzés, hogy vannak olyan HC bandák, amelyek kitartanak az eredeti vonal mellett. Nem egy kiemelkedő lemez, de mindenképp erős.