The Haunted - rEVOLVEr

Kiadó: Century Media
Együttes: The Haunted
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Az első két lemez táján óriási rajongója voltam a The Hauntednek, de a hármas album már nem tudott meggyőzni, döntően a béna hangzás miatt. Valljuk be, az a korong a legtöbb rajongónál bukott, mint a kanalasgém.

Most itt a négyes sorszámot viselő anyag, immáron a Century Media gondozásában, ráadásul ismét az őrült Peter Dolving az énekes. Nem állítom, hogy az okádék borítójú rEVOLVEr életem legjobb thrash metal lemeze, de a Björler tesók újra kezdenek rátalálni a helyes ösvényre.

Már a nyitó No Compromise hibátlan: száguldó aprítás, Peter meg üvölt, mint az állat. Természetesen nem ez az egyetlen gyors nóta az albumon, bár a The Haunted -a legtöbb thrash csapathoz hasonlóan- mindig is ügyelt arra, hogy ne csak szélsebes dalok legyenek egy lemezen.

A változatos és ügyes dalszerzés mellett Anders és Jonas gitármunkái a legeszelősebbek. Ízléses szólóik, ötletes harmóniáik teszik hangulatosabbá, sőt többé ezt a korongot egy átlagos durva metal albumnál. Érdekes egyébként megfigyelni, hogy ez a banda a villámgyors témákkal (Sabotage, Sweet Relief) és a melodikusabb, lassabb megoldásokkal (All Against All, My Shadow) is képes minőséget hozni.

Nyilván, aki ismeri az első két The Haunted lemezt, azt már nem fogja sok meglepetés érni a rEVOLVEr hallgatása során, de ettől még ez a korong egy megbízható darabja a modernebb thrash metal vonalnak.