Diecast - Tearing Down Your Blue Skies

Kiadó: Century Media
Együttes: Diecast
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

A Diecast lemezek sorában ez már a harmadik, és egyesekben talán felmerül a kérdés, hogy akkor miért csak most szerződtette őket a Century Media? Nos, nyilvánvalóan azért, mert -kicsit kiábrándító módon- most érzi úgy a CM -és majdnem minden komolyabb metal kiadó-, hogy pénzt lehetne keresni a világszerte dúló metalcore hullámmal.

Az amerikai csapat egyébként nem is rossz, de azért meglepne, ha ők lennének a következő befutók. Hengerelni egész tisztességesen tudnak a srácok, és a hangzás is gyomroz, de a dalok helyenként nem elég erősek. Amikor Colin Schleifer elszakad az üvöltözéstől, akkor időnként nu metalosak a dallamai, amit nemcsak ki nem állhatok, de egyáltalán nem illik ehhez a zenéhez. Muzikális oldalról viszont nem olyan rossz a lemez. A metalcore-os döngetést hol thrashes, hol modern, extrém metalos elemek tarkítják, de - elég kiszámítható módon- nem hiányozhatnak a skandinávos ikergitárok sem.

Összességében nincs komoly gond a csapattal, de az a nagy büdös helyzet, hogy ez a korong nem veszi fel a versenyt egy Caliban vagy egy Deadsoil albummal - de még egy Shadows Fall anyaggal sem.