Black Abyss - Angels Wear Black

Kiadó: Massacre
Terjesztő: HMP
Együttes: Black Abyss
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Donat
Pontszám: 4/10
Értékelés: Perverzióval már élvezhető

A német Black Abyss-nek ez már a második albuma - legalábbis a kiadójuk szerint - mert a saját számolásuk szerint ez a harmadik. Az első, egy saját kiadású Why című CD volt, majd a második Land of Darkness címmel jött ki és a honlapjuk szerint sikeres is volt. A mostani lemezre azt írják, hogy tíz dark power metal dalt tartalmaz, némi thrash beütéssel. Az én érzésem is hasonló velük kapcsolatban, bár nem egyértelmű, hogy US powert, vagy germán powert akarnak-e játszani. A dalok kb. fele-fele arányban osztják mindegyik vonalat.

Akkor nézzük gyorsan a zenekar tagjait: Olliver Hornung - ének, Stefan Röder - gitár, Andy Siegl - gitár, Harry Klenk - basszusgitár, Andy Heidmann - dob. Ahogy néztem, már évek óta tervezgették ezt az albumot, csak mindig közbejöttek különböző problémák. Végül tagcsere, kiadóváltás, majd nagy nehezen kijött az Angels Wear Black.
Összességében jó adottságai vannak a zenekarnak, a zenészek tudják kezelni a hangszerüket, az énekesnek is jó hangja van a műfajhoz, de valahogy nem nagyon használják ki. A gitár-basszus-dob jól egymásra épül, a problémák nem itt kezdődnek. Olyan érzésem van, mintha minden számnak ugyanaz lenne a zenéje, csak a szöveget cserélgetnék. A másik fő probléma - amit már felvetettem -, hogy nem teljesen egyértelmű merre akarnak tartani a power metalon belül. Érezhető náluk egy kis Nevermore hatás, de sajnos nem olyan jók a témáik. Ha már választani kéne, én személy szerint a germán vonalat javasolnám arra, hogy továbbvigyék, mert az ehhez húzó dalok jobban el vannak találva.
A számok közül az értékelhetőbbek: a nyitótétel a Damnation a maga szigorú riffelésével és a nem annyira dallamos énekével. A Time a gitárcentrikusságával, dallamosságával és többszólamú, kórus jellegű énekével. Valamint a záró When Angels Wear Black, amiben némi halvány Iron Maiden-es vonalat is érzek.

Amúgy a zenekar éppen első Európa turnéját bonyolítja le az Exciter-rel és a Steel Attack-tal. Hát sok sikert nekik, de csodát ne várjanak. Van mit fejlődniük, mert igazából semmi nem fog meg a zenéjükben. Szépen szólva is: unalmas.


01. Damnation
02. Unholy War
03. Dark Legacy
04. Shadows Of The Past
05. Pure Evil
06. Rebellion
07. I Don't Care
08. The Messenger
09. Time
10. When Angels Wear Black