Dry Kill Logic - The Dead And Dreaming

Kiadó: Steamhammer
Együttes: Dry Kill Logic
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 4/10
Értékelés: Perverzióval már élvezhető

Már megállíthatatlan az a folyamat, melynek során a metalcore hullám rengeteg gyengébb bandát is felszínre fog dobni. Nem mondanám, hogy túlzottan örülnék ennek, de minden trendnél elkerülhetetlen ez a tendencia.

A Dry Kill Logicnak ez már a második lemeze, sőt a srácok -igaz, akkor még Hinge néven- már a '90-es évek végén is kiadtak két lemezt. Ez egyfelől azt jelenti, hogy már jóval a metalcore őrület előtt súlyos zenében utaztak. Másfelől viszont a The Dead And Dreaming első nekifutásra is elég karcsú, nemhogy negyedikre.

Már a nyitónótánál (Lost) elásták magukat nálam a srácok: elcsépelt modern metal alapok, hihetetlen béna szövegritmizálással. A második számnál (Paper Tiger) pedig már egyenest a zenekar tagjainak fejét követelem, annyira kommersz benne az a nu metalos refrén. Úgy látszik, még nem jöttek rá, hogy arra a szerelvényre már nem fognak tudni felkapaszkodni.

Az egész korongra is helytállóak a fenti megállapítások, tehát zeneileg a durva, modern metal a domináns, de az ének még annyira se ötletes, mint egy közepes magyar demós bandánál, és a nu metal hatások csak újabb koporsószögek.

Őszintén szólva, meglepne, ha bárkit is meg tudna győzni a srácok félresikerült modern/nu metal keveréke. Ez a lemez laposabb, mint Anettka.