Thy Majestie - Echoes of War (EP)

Kiadó: Scarlet
Együttes: Thy Majestie
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Avenger
Értékelés: Nincs pontozva

A Giuseppe Bondi szintis és Claudio Diprima által 1998-ban alapított olasz Thy Majestie három album után, most egy mini cd-vel jelentkezik. Rendkívül furcsa, hogy a két éves hallgatást pont egy olyan kislemezzel törnek meg, amire még csak új dalt sem komponáltak. Talán ismét a Limb Music érdeklődésére várnak, amit egyszer már el kellett utasítaniuk a még érvényben lévő Scarlet Records-os szerződésük miatt.

A neoklasszikus, főként "Rhapsody" stílusban tevékenykedő banda legnagyobb alkotása mindenképpen az utóbbi, 2002-ben megjelent Hastings 1066 című lemez, így érthető, hogy mindjárt az első, Echoes of War című dalt innen kölcsönözték, és bármilyen meglepetésm maradt olyan amilyen az anyalemezen volt. (A Hastings 1066 ajánlóját itt olvashatjátok). Második az amerikai Stryper, In God We Trust című nótájának átdolgozása, amit oly mértékben újragondoltak, hogy - bár egyáltalán nem ismerem az eredetit - ha nem tudnám nem mondanám meg, hogy feldolgozás. A következő dal, nem is igazán dal, csupán egy rövid gitár intro, mely az 1999-ben napvilágot látott Perpetual Glory demojukról származik. A negyedik és egyben utolsó szerzemény pedig ha jól tudom, anno a The Lasting Power című albumon funkcionált japán bonuszként.

A csapat körüli egyetlen említésre méltó változás, hogy énekesük Dario 2003-ban távozott, helyét a Doomsword-ot is megjárt Gabrielle Grilli foglalhatta el. Egy szó mint száz, erről a hangzóanyagról nagyon hiányzik a frissesség, legalább az új énekest megszólalhatatták volna. Kiadása minden bizonnyal csak időhúzás egy jobb lehetőségeket kínáló kiadó behálózása érdekében. Talán ezúttal szerencséjük lesz, és felkapaszkodhatnak oda, ahová régóta vágynak.


1. Echoes Of War
2. In God We Trust
3. Hywelbane
4. Facing The Beast


Magyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musicworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu
www.vimpexmusic.hu
Tel.: 06-22-397-096, 06-30-6088-036