Motörhead - Inferno

Kiadó: SPV
Terjesztő: SonyBMG
Együttes: Motörhead
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Samarithan
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Őszintén bevallom, hogy sosem voltam egy őrült Motörhead fan. Továbbmegyek, ez az első és egyetlen album, amit a bandától teljes egészében hallottam. Nagyon sok mulasztást kell ezügyben bepótolnom. 23 kiadott album. Elképesztő.

Ugyebár ez a közel 3 évtizedes csapat mára már legendává vált, és jöhettek divatok, kormányok, szelek és viharok, mindig talpon maradtak, és elkötelezettségüket a rock iránt sosem adták fel. Eszméletlen teljesítmény.

Mivel a korábbi albumokat nem ismerem, ezért viszonyítási alapom nincs, tehát teljesen elfogulatlanul tudok lelkendezni erről a lemezről.

Az albumon 12 nóta döngeti az idegeket, rogyásig. Indításként a Terminal Show szaggatja az agysejteket pokoli lendülettel. Ezután a gyilkosokról élvezhetünk egy fergeteges rock and roll témát. Harmadikként a személyes könnyfakasztó kedvencem érkezik In The Name Of Tragedy címmel. Kegyetlen jó nóta. Az öngyilkosok balladája lazulósabb, ami alatt egy jó kis füstös pub-ban éreztem magam. Igazi kocsmarock. És szépen sorolhatnám fel a nótákat, meg áradozhatnék róluk órákon keresztül.

Egy eszméletlen hangulattal átitatott, rock albumot készítettek Lemmy mesterék, amely minden egyes percével igazi örömet tud okozni minden rajongónak. Lehetetlen bármelyik nótán is elaludni. Pezsdítő témákat vonultatnak fel tömegesen, és jár az ember keze, lába, feje, megállás nélkül. Mivel ilyen mélyenható élményben volt részem az album hallatán, ezért kínos számomra, hogy nem ismerem a banda korábbi munkásságát. De ígérem, bepótlom.

Közben elérkezett a lejátszó az uccsó nótához, ami egy szál gitáron és szájharmonikán előadott blues ballada, kellemes levezetése az albumnak. Véget ér a dal, és kezdődik minden elölről. Csak hallgatom és hallgatom és hallgatom. Mert kurva jó.


1. Terminal Show
2. Killers
3. In The Name Of Tragedy
4. Suicide
5. Life'S A Bitch
6. Down On Me
7. In The Black
8. Fight
9. In The Year Of The Wolf
10. Keys To The Kingdom
11. Smiling Like A Killer
12. Whorehouse Blues