Supersoma - The Doomcore Soundsystem 2001 (demó)

Kiadó: Szerzői
Együttes: Supersoma
Megjelenés éve: 2001
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Béna zenekarnév, béna lemezcím, béna borító. Kinek van kedve egy ilyet meghallgatni? Ehhez képest nem is olyan vészes az anyag, sőt helyenként kimondottan kellemes, Crowbaros zenével lepett meg a Supersoma. Jópár banda van Németországban, akikre óriási hatással volt Kirk Windstein csapata, és ezeknek a zenekaroknak a táborát erősíti ez a német ötös is. Különösen az Odd Fellows Rest korong befolyása erős a The Doomcore Soundsystem 2001-en.

A hangzás, ugyan nem valami marós - bár nem is rossz ahhoz képest, hogy ez egy hároméves demó. A dalok minőségét tekintve ez az anyag simán odaállítható a Crowbar albumok mellé, legalábbis a CD első fele. A lemez felétől kezdenek előjönni a dallamos énektémák is, de őszintén szólva, ezekért csak módjával tudok lelkesedni. Nincs egyébként rossz hangja Ingonak, de aki ismeri a Crowbart, az tudja, hogy ehhez a muzsikához nem illik más, csak a durva bömbölés - pedig zeneileg ezek a számok se gyengék.

Bíztató kis anyag, de úgy érzem, ennél sokkal több van a bandában. Azóta már elkészült a csapat első lemeze is, ott majd bizonyíthatnak.