As We Fight - Black Nails and Bloody Wrists

Kiadó: Good Life
Terjesztő: HMP
Együttes: As We Fight
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

A dán bandának némiképp megtévesztő a borítója, ugyanis az As We Fight a skandináv ízekkel telepakolt metalcore híve. A srácoknak volt már egy EP-je korábban, most pedig eljött az ideje az első nagylemeznek.

Az anyagot hallgatva, teljesen nyilvánvaló, hogy élőben pusztítanak a csávók, pláne, hogy a két énekes által kialakult hatos felállás az előadást is jó intenzívvé teheti. Ez persze, önmagában még kevés az üdvösséghez. Leginkább az egyediséget hiányolom a bandából, de még az eltalált, hatásos nótaírás se igazán megy nekik. A Darkest Hour-rel például még egy mondatban se szabadna emlegetni a dán brigádot.

Aláírom, hogy ebben a nagy metalcore hullámban nem könnyű emlékezeteset teljesíteni, de ennyi lemez után -melyek közül kevés az igazán kiugró- minden hallgató csömört kell, hogy kapjon. Az albumon helyenként már-már zavaró a skandinávos gitárharmóniák mértéke, ráadásul a hangzás se lett telitalálat. Utóbbit már csak azért is furcsállom, mert Tue Madsen mágus ült a produceri székben.

Helyenként uncsi és kiszámítható a Black Nails and Bloody Wrists, de a középmezőnyben azért megállja a helyét a korong. Nem tartom kizártnak, hogy legközelebb egy erősebb anyagot fogunk hallani tőlük.