Scornage - Sick Of Being Human

Kiadó: MDD
Együttes: Scornage
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Samarithan
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

A Scornage némethonban alakult 1998-ban. Túl sok információ nem áll a rendelkezésemre a zenekar múltjával kapcsolatban, de nincs is rá szükségem, még a számcímeket sem közlik CD-n (promo). Mindenki mindent tud erről a brigádról.:) Na, azért az Internet nagy segítséget nyújt a fenti hiányosságok pótlására.

A megalakulás óta egy Mp3-as, Interneten terjesztett EP-t, és egy MCD-t adtak ki a fiúk, Agression illetve Ascend címmel.

A csapat öt tagból épülődött fel. Nevesítve, az alábbi a felállás. Guido Grawe - erőteljes üvöltés, néhol halálhörgés, Volker Rahn és Achim Sandkul gitárok, amelyek mint a smirgli..., Markus Breuer basszus, Tom Freyer dobok. Az album első benyomása igen mélyreható, a fantasztikusan elkészített borítófestmény, előzetes örömökre ad okot.

A lemezen 10 nóta kapott helyet, amelyek összességében egy igen egységes brigád tevékenységét tükrözik, de a dalok külön- külön is megérdemlik a vállveregetést. Tradicionális thrash-doom-death elemeket felvonultató korongon olyan ászok hatásai fedezhetők fel, mint a Crowbar, Warhammer és az isteni Sodom.

Az album hangzása elfogadható, de a lábdob kegyetlenül el lett baszarintva, és ez az egész album dinamikájára negatív hatással van. A korongon egyaránt hallhatóak egyszerű zúzdák, és agyament témákkal telepakolt tételek is, amelyekhez külön matekóra szükséges. Bár néhol igen klisések a dalok, azért egyedi ötletek is felbukkannak, néha-néha.

A csapatnak még van miben fejlődnie, de úgy érzem, hogy nem fognak eltűnni a süllyesztőben, és még hallunk felőlük. Legalábbis én kíváncsi leszek az elkövetkezendő albumaikra is.


Tracklist:

1. Society Kills
2. Sick Of Being Human
3. What Lies Beneath
4. Shied Away From Reality
5. Age Of Scorn
6. In Our World
7. No More Hate
8. Over And Out
9. Pain Collector
10. Devils Offer