In Battle - Welcome to the Battlefield

Kiadó: Metal Blade
Terjesztő: HMP
Együttes: In Battle
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Samarithan
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

Az In Battlet 1996-ban alapította Frölén, Ost, és Wirkl az Odhinn nevű bandából, és Sjödin a Setherial-ból. A zenekar, első albumát -In Battle- 1997-ben vette fel a stockholmi Sunlight stúdióban. Ez a korong 12 extrém, gyors, és brutális Black Metal szerzeményt rejtett magában. Második korongjukat -The Rage Of The Northmen- 1998-ban rögzítették, de erre az időre a taglétszám 2 főre csökkent, Frölén és Wiklund személyében. Az eredmény 9 viking black metalt tartalmazó album, amelyen Wiklund vokálozott.

1999-re már csak Frölén maradt -szépen elfogytak- , de eme kitartó legény nem adta fel a harcot, és új dalok írásába kezdett. Menetközben csatlakozott Sandin, aki a dobos posztot foglalta el, majd érkezett Hans C a Diabolical-ból. 2003-ban Sandin ment, Nils F. jött az AEON-ból. Ezen tagcserék sokadalma alatt elkészült a Soul Metamorphosis MCD, ami már Death/Thrash metalt ontott a rajongókra. Ezt követően a zenekar aláírta a hőn áhított lemezszerződést a Cold/Metal Blade Records-al.

A Welcome to the Battlefield ezen szerződés első terméke.
A felvételeket Svédországban készítették, a Courthose és a Necrobus stúdiókban. A legények ezután átugrottak a Death Metal fellegvárába. Tampa, Florida.

Itt lépet be a képbe Erik Rutan (Morbid Angel, Hate Eternal) keverő és mixelő zseni, akit talán nem is kell bemutatni. Elkészült a nagy mű, ami 11 dalt tartalmaz, irgalmatlan erőt és brutalitás tömkeleget zúdítva a hallgatóságra. A hangzás elsőosztályú, leszabja a hajszerkezetet. A dalok elemi erővel ostromolnak, nem hagyva egy pillanatnyi pihenőt sem.

Első meghallgatásra eszelősen tömény az album, egyenesen érthetetlen, de a megbarátkozás stádiumát elhagyva, irgalmatlan élményekben részesülhetünk. Melegen ajánlott mindenkinek, aki a Lock Up-nál alább nem hajlandó adni.
Isten hozott az In Battle világában! Totalis, metalis, brutalis.