Wisdom - Wisdom (EP)

Kiadó: Szerzői
Együttes: Wisdom
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Avenger
Értékelés: Nincs pontozva

A 2001 őszén alakult Wisdom-ot a határozott kiállás, a céltudatosság, no és persze a minőségi heavy metal jellemzi. Ahogy maguk is látják - zenéjük leginkább a Helloween, Gamma Ray, Stratovarius és az Iron Maiden hatásait tükrözi. A 2002-ben elkészített demora több helyről érkeztek pozitív visszajelzések, így a következő esztendő már abszolút a munka jegyében telt. Több ismert zenekar (Iron Maiden, Europe, Saxon stb.) előtti szereplésüknek, illetve a HammerWorld magazin mellékleteként megjelent EP-nek köszönhetően nevük hamar ismertté vált országszerte.

Az EP-n található dalokra tökéletesen illik a fentebb felállított stílusdefiníció: fogós verzék, dallamos refrének és virtuóz gitárszólók, duplalábgépes (Fate, Evil Disguise) vagy éppen belassult (King of Death) alapok. A látszat ellenére a srácok a dalok tartalmára is adnak, így az angol nyelvű szövegekre és a hozzájuk tartozó bölcsességre épül a Wisdom egész koncepciója (a borítón egyébként a dalok címéhez egy-egy nagy gondolkodó idézete társul).
Ráadásul az igényes multimédiás rész mellett, a remekül kivitelezett Strain of Madness videoklipjét is megcsodálhatjuk az EP-n.

Bár stílusukat tekintve nem új találmány a Wisdom, az EP-n hallható négy dal tökéletes képet ad arról, hogy egy magyar bandának miként kell művelni nyugati színvonalon a klasszikus heavy metalt. (EP-t nem szokásunk pontozni, de 9 pontot simán megkaphatna. )


1. Fate
2. King of Death
3. Strain of Madness
4. Evil Disguise


Kontakt: wisdom@wisdom.hu