Bridge To Solace - Kingdom Of The Dead (EP)

Kiadó: Let It Burn
Együttes: Bridge To Solace
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

A laikusokban talán felmerül a kérdés, hogy lemezes banda miért ad ki EP-t? Nos, hazánkban ez tényleg furcsa húzásnak tűnhet, de kint nem, márpedig a Bridge To Solace elsősorban külföld felé próbálkozik. Úgy saccolom, hogy a csapat lemezeladásainak körülbelül 90 százalékát a kinti közönség biztosítja. Hozáteszem, elsősorban én se Magyarországra koncentrálnék a helyükben.

Hazánk legnépszerűbb metalcore zenekara ezúttal egy operás intrót és három friss nótát vett fel, illetve újra feljátszásra került a nagylemezről a Will You Rewrite History With Me?, mégpedig egy másfajta verzióban. Utóbbival, mi tagadás, nem vagyok túlzottan kibékülve, mivel egy operaénekesnő is énekel benne - az első trackben tényleg hangulatos a hölgy áriázása, mintegy a CD felvezetéseként, de ebben a nótában teljesen lerontja az összképet. Még szerencse, hogy nem lemezre, hanem csak egy EP-re tették fel ezt a kétes szerzeményt.

Az új dalok viszont nagyon erősek. Végülis az Of Bitterness And Hope vonala a mérvadó, azaz gyors metalcoret hallhatunk a korongon, skandináv metalos ikergitárokkal. A hangzás, persze ezúttal is hibátlan.

Összességében pozitív tehát a véleményem az EP-ről, de én igazából már a második BTS lemezt várom. Ez az új anyag viszont kiváló "ürügy" egy újabb Európa turnéhoz. Sok sikert hozzá!