Magic Kingdom - Metallic Tragedy

Kiadó: Limb
Terjesztő: HMP
Együttes: Magic Kingdom
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Jácint
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

A belga csapat stílusa úgynevezett symphonic power speed metal. Mint egy előző ismertetőben is említettem, nekem más fogalmaim vannak a power-ről, így hát nem osztom a kiadó véleményét, e téren, de a többi stimmel. Dushan Petrossi gitáros alapította a zenekart, és egyből Malmsteen nyomdokain is indította el. Ez például a negyedik dalból (Flying Pyramids) teljesen kiérződik, mert az egész dal úgy hangzik, mint egy Yngwie szám remake-je. De nem szaladok el, kezdem az elején.

A zord külső lágy szívet takar. A tűzben égő sárkány, akit persze egy Mágus lobbantott lángra, keményebb hangulatra utal, de a cd-n (mint Malmsteen-nál is) dallamos speed nóták követik egymást. A kellemes bevezető után cseppnyi szünet nélkül robban be a Child of the Nile, és már itt hallhatjuk, hogy egy komoly bandával állunk szemben. A kiállások pontosak, a dallammenetek fülbemászóak, a refrén slágeres, és az ütemváltások nem törik meg a lendületet, ami az ötödik dalig sodorja a hallgatót. Az ötödik track, a Barabas egy elég húzósra sikerült szám lett, ahol megismerhetjük Max Leclerq énekes torkának mélységeit. Félelmetes a keleties dallamokkal átfont zenei kíséret és Max éneke. Néha megborsózott a hátam. Petrossi úr megzúzta a húrokat, akár Tony Iommi. Mondhatnám azt, hogy egy kerek albumot készített a Magic Kingdom, de valahogy az utolsó - címadó - dal megrázott. "Tekintélyes mű!" mondaná az öreg Gershwin, mivel 13:20 perc hosszú. Én inkább kettő ütősebb dalt hoztam volna ki belőle. A hörgésekkel és operaénekesnővel feldíszített történet lapossá, unalmassá, és a végére idegesítővé vált. A sok témaváltás szétszaggatja, és élvezhetetlenné teszi a dalt.
Nagyon sajnálom, hogy a végét - szerintem - így elbaltázta a csapat (tán, mert nagyot akartak alkotni), mert egy jó hangzású, lendületes albumot hoztak össze, ami akár a kedvencek közé is kerülhet a polcon.


01. Tazira's Magic Ride (Intro)
02. Child of the Nile
03. The Iron Mask
04. Flying Pyramids
05. Barabas
06. Master of Madness
07. Black Magic Castle (Instrumental)
08. Another Sun
09. The Fight
10. Metallic Tragedy