The Dethroners - Explore (demo)

Kiadó: -
Együttes: The Dethroners
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Lassan, de biztosan alakulgat a második The Dethroners lemez. Ez például egy kétszámos, új demo, amit a csapat weboldaláról is le lehet tölteni. Az itt hallható szerzemények alapján úgy tűnik, némiképp megint mást csinálnak Adamskijék.

Súlyos, riffelős mindkét nóta, és kellően komplexek is - különösen a First to Fallban szembetűnő a bonyolult dalszerkezet. Az anyagot dobgéppel rögzítették, de olyan jól szól, hogy meg nem mondtam volna, hogy nem stúdióban készült a felvétel. Sőt, Horváth Ádám felütéseket és páratlanokat kalapáló/taposó játékát meg is dícsértem volna, ha nem szól a csapat a művi dobról.

Szabó Ágoston énekest viszont kénytelen vagyok lehúzni - mert ő is ezt teszi a zenekarral. Ez a modern metal riffekből építkező, komplex muzsika nem ilyen vérszegény énekhangot érdemelne - bár a srácok szerint ennek technikai okai voltak. Nyilván Sully Ernának vagy John Bushnak születni kell, de akkor se tudom elfogadni, hogy tulajdonképpen semmi szőr, vagy élet nincs Ágoston torkában. Zeneileg viszont rendben vannak a számok, a hegedű pedig továbbra is egyedi ízeket ad a muzsikához.

Ha őszinte akarok lenni, akkor ez a metalosabb, újfajta The Dethroners csapásirány még jobban is tetszik, mint a The Tragedy of Man, ahol néha a koncepció erősebb volt, mint maga a zene. Optimista vagyok a csapat jövőjével kapcsolatban, de az éneken még lehetne csiszolni a következő stúdiózásig.

Kontakt:
adamskij@hotmail.com