Mental Horror - Abyss Of Hypocrisy

Kiadó: Displeased Records
Együttes: Mental Horror
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 4/10
Értékelés: Perverzióval már élvezhető

Harmadik albumával jelentkezik idén a brazil death horda. A '93-ban alakult csapat jelenlegi kiadójuk jellemzése alapján a legbrutálisabb, legőrültebb, legkaotikusabb, apokaliptikus death metalt egy fajtáját játszák. De ez nézőpont kérdése.

A problémám ott adódik a brazilok legújabb művével, hogy unalmas. Monoton, ismétlődő témákból épülnek fel a dalok, nagyon kevésszer hallani benne némi változatosságot, vagy szokatlanságot, amivel megbolondíthatnák a dalokat. Gitárszóló alig van, azok is szinte 'viccesnek' hangzanak az egy sémára beállított dalok szerkezetében. Szinte ugyanazt a dobtémát nyomják végig, és a riffekben is hosszú játék után van csak váltás.
De jött egy meglepetés is a címadó dal formájában. Akusztikus, hangulatos kis intermezzo, ami ad némi reményre okot. Inkább ilyen dalokat kellene death metalosítaniuk, vagy legalább néhány dallamot csempészni hagyományosabb death dalaikba. De e rövidke kitérő után folytatódik is minimalista, monoton death metal.

Nekem nem ilyen a brutálius, őrült, kaotikus, apokaliptikus zene, de biztos vannak olyanok, akiknek igen. Utóbbiaknak melegen ajánlom ezt a lemezt, előbbiek inkább messziről kerüljék el.


1. Purification by hallowed falmes
2. Destructor of temple
3. Scourge of beast
4. Angel of vengeance
5. Abyss of hypocrisy
6. Messenger
7. Vae solis (armageddon song)
8. Shurpu baragal
9. Reborn for blasphemy
10. Gigim xul
11. Crucify the liar (bonus track)