Maroon - Endorsed By Hate

Kiadó: Alveran
Terjesztő: HMP
Együttes: Maroon
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

Időnként hihetetlen, mennyire nem értenek egy-egy kiadónál a zenéhez. A német Maroon második lemezét például The Haunted/ At The Gates/ Hatebreed keverékként hirdetik - amit nem egészen értek. Távolról, persze észlelhetőek a fenti bandák hatásai, de az Endorsed by Hate inkább egy noisecore-osan súlyos hangzású metalcore album.

A mostani, skandináv vonal által okozott dömping mellett kimondottan üdítő hallgatni ezt az árral szemben úszó, valóban brutális zenekart, ahol nem a kapkodáson meg a fütyülhető szólókon van a hangsúly. A Maroon inkább a változatos tempók és a tényleges betonozás híve.

A zenében, hozzáállásban egyaránt szimpatikus horda Tue Madsennel dolgozott, aki végre nem ismételte meg önmagát. Valljuk be, előfordul, hogy kísértetiesen hasonlóan -bár kiválóan- szólnak a nála készült lemezek. Az Endorsed by Hate brutkó, enyhén zajos hangzása viszont némiképp egyedibb hatást kelt.

Ha nótát kéne kiemelnem, nagy gondban lennnék, mert nem túl emlékezetesek a témák, de egyben hallgatva egész kellemes a hangfalakból áradó "massza". Andre Moraweck hangjában sincs semmi különös, de üvölteni legalább jó izmosan tud -talán ő is érzi ezt, így szerencsére nem nagyon erőlteti a dallamokat. A többiek is azt hozzák, amire szükség van egy ilyen zenénél, azaz nem túl emlékezetes, de cefetül ütős, beindulásra késztető groove-okat.

A Maroon személyében egy rokonszenves csapatot ismerhettünk meg, ahol az északi vonal és a thrashes tempók egyaránt megtalálhatóak, de alapvetően a noisecore-os, metalcore-os súlykolás a cél. Ennél többet nem is tudnak a srácok, de legalább ebben megállják a helyüket.