V / A - Dreams... Of What Life Could Have Been - The Ultimate Sludge Compilation

Kiadó: psycheDOOMelic
Együttes: V / A
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Kellemes kis slágerválogatás készült a PsycheDOOMelic kiadó műhelyében néhány hónapja. Ez már a borító és a bookletben található fotók alapján is nyilvánvaló, melyeken roppant barátságos, lepukkant épületek láthatóak.

Ezen az albumon a legsúlyosabb, legbetegebb sludge bandák kínozzák a hallgatók idegeit, de csak 10 nótát sikerült belesűríteni a rendelkezésre álló 79 percbe. A dolog underground jellegét csak tetézi, hogy mind a hét zenekar kiadatlan felvételekkel szerepel a lemezen.

Jómagam nagy híve vagyok az extrém zenéknek -a sludgenak meg különösen-, de amit itt hallok, az már perverzió. Természetesen vannak ügyesebb csapatok is a korongon, mint például a Negative Reaction, vagy a totális Eyehategod érzetet keltő Grief, de nem látom értelmét, hogy 79 percen keresztül csak a nyomasztást kapjuk, és azt is a létező leglassabb, legmonotonabb -valljuk be: elviselhetetlen- módon. Azelőtt meg végképp értetlenül állok, hogy az olyan tehetségtelen bandákat, mint a Moss, vagy a Thee Plague Of Gentlemen hogy lehet meghallgatni.

Több erős album jött már ki a PsycheDOOMelicnél, de ez a gyűjteményes anyag most félresikerült. Csak betegagyúaknak!