Born From Pain - Sands Of Time

Kiadó: GSR
Együttes: Born From Pain
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

A "metalcore" szó hallatán ma már sajnos a legtöbb emberben egy képzavar él. A többség szerint ez valami hardcoreból kiindult, skandináv gitármelódiákkal is megspékelt, fémes hangzású dallamos, de súlyos muzsika. A Born From Pain viszont tough guykodik, úgyhogy a hollandok az eredeti vonal, a valódi metalcore hívei.

Ternészetesen semmi nagy megfejtés nincs abban, amit a zenekar csinál, de foskemény zenéjükkel mindenkit garantáltan helyretesznek. Aki gerjed a Hatebreedre, azt a Born is tisztességesen le fogja kaszálni.

A hangzás egyszerűen beveri a pofád - hiába, Tue Madsen érti a dolgát. A riffek súlyától, a lábdobok kalapálásától és a kő durva üvöltözéstől egyenest a mennyekben érzem magam. Érdekes egyébként, hogy az előbb a Hatebreedet hoztam fel, mert bár a holland társaság némileg metalosabb, mint a tengerentúli horda, de Che ugyanolyan brutkó tónusban bömböl, mint Jamey - persze, nem kell rosszra gondolni, hisz a BFP egy '97 óta működő banda. Nagyon tetszik még az is, hogy -bár ez is a Hatebreed párhuzamot juttatja eszembe-, a gyors témák és az ugrálósabb, groove-osabb tough guykodások is megférnek a korongon.

Az album hosszáért pedig megint csak dícsérni tudom a csapatot. Nyilván tisztában van vele a zenekar, hogy egy ilyen pusztítóan brutális anyagból bőven elég 11 nóta, melyek átlaghossza 3 perc alatt van.

Nem tudok mibe belekötni, egyszerűen elhasalok a lemeztől. A Sands Of Time egy kivételesen brutális és marós metalcore mestermű. Ez az album annyira intenzív, hogy ha felteszed, még az évek óta süket öreganyád is magából kikelve fog pogózni.