Velocity - Axia Kai Dinami

Kiadó: Black Lotus
Terjesztő: HMP
Együttes: Velocity
Megjelenés éve: 2002
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 1/10
Értékelés: Mi zörög? A mosógép?

Képzelj el egy elvetemülten fos punk/hardcore bandát, oi-os beállítottsággal, retek hangzással, anyanyelvi -esetükben görög- szövegekkel és zenélni nem tudással. Ha ez megvan, még akkor sincs semmi elképzelésed róla, micsoda tortúra végighallgatni ezt a lemeznek álcázott okádékot. Az album címe az információs lap szerint azt jelenti, hogy Érték És Erő. Ha zenélni nem tudunk, legalább önbizalmunk legyen.

Azt is írja a promóciós levél, hogy Madball, Agnostic Front, Sick Of It All lemezeken nőtt fel a társaság, ami még igaz is lehet, de a Motörheadnél húszezerszer egyszerűbb Velocity egyszerűen szégyent hoz a HC-re. A hardcore az energiáról kéne, hogy szóljon, de itt csak ötlettelen, erőtlen reszeléseket hallani. A helyzetet csak tetézi, hogy az információs lap szerint ez már a kettes sorszámú lemeze a görög csapatnak. Ha ilyen a második album, akkor milyenek lehettek a korai demok? :)

Magazinunk történetében korongok ezreit bíráltuk már, de talán nem tévedek nagyot, ha úgy érzem, eddig ez a legrosszabb produkció. A CD lejárta után megkönnyebbülést érzek, mi több, szebbnek látom a világot - ha másra nem, erre tökéletes a Velocity. Rendesen megizzasztott a társaság azzal, hogy meg kellett hallgatnom az Axia Kai Dinamit, de a pontozásnál nagy öröm bevésni a kapát - bár akkor éreznék csak igazi elégtételt, ha feloszlanának.