Agregator - Puszta Lét (demó)

Kiadó: Szerzői
Együttes: Agregator
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

A tatabányai formáció a legelső zenekar, mely megkeresett minket azzal a céllal, hogy szeretnék, ha írnánk a demójukról. Remélem, idővel minden zenekar be fogja látni, hogy - a koncertezés mellett - a létező legjobb reklám a fanzine-ek, honlapok hangzóanyaggal történő ellátása.

A tipikus metalosokból álló társaság - hosszú haj, fekete bőrcucc - 97'-ben alakult, de mint mindenhol, itt is évekbe telt, míg sikerült megtalálni a végleges felállást. Az 5 számot rejtő anyag kissé vegyes érzelmeket kelt a hallgatóban. Az ígéretesnek tűnő, bár nem túl eredeti zenéhez nem nagyon passzol az ének, ámde a csapat mentségére legyen írva, hogy két számban az előző énekes, Pap Zoltán, míg a fenmaradó nótákban a gitáros, Mikus Tamás hallatja orgánumát, mely - saját bevallásuk szerint - egy kényszermegoldás volt. A srácok rockos elemekkel átszőtt, dallamos metalként aposztrófálják zenéjüket, ami nem is áll távol a valóságtól, leszámítva a durva éneket. Szerencsére azóta sikerült megtalálni a megfelelő vokalistát, így igazából a következő anyag az, ahol a csapat megmutathatja, hogy valójában mire képes. Számomra a kazetta egyik legnagyobb pozitívuma a valóságból merített, negatív szövegek, mely sokkal közelebb áll hozzám, mint a sok csapatra jellemző, bulizós, vicces - vagy csak annak szánt - "mondanivaló". Aki pedig nem rajong a magyar nyelvű szövegekért, az is megtalálhatja számítását a csapatban, a B oldalon, ahol majdnem az összes dal angol verziója kapott helyet.

Egy szó, mint száz, az Agregator nem egy halott próbálkozás, de a csapatnak még hosszú utat kell megtennie, ha ennél többet is el akarnak érni.

SireTass@hotmail.com